بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Saturday, October 05, 2013

F41

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

F41, Pegawai Sistem Maklumat. Hany ada pergi exam, masa puasa lagi examnya. cerita lama punya nih. Exam diadakan di MAEPS, MARDI UPM tu. Kena hari yang hany tak puasa kan. Bangun minum je, tak makan pun, zasss terus pergi exam.

IMG_6084

Hany rasa dewan yang sama masa Big Bad Wolf punya tu.ala jualan buku murah murah tu. masuk jer, Ya ALLAH…ramai nya. berapa la kekosongan nih.takper lah, cuba ajer kan. rezeki siapa nak tahu kan. hany duduk tengah jugak la dari kiri kanan tu. sebelah hany adik yang fresh graduate.

IMG_6083

Pensel box jaman bila lanih. dah berkulat semua ha. zip pun dah rosak. ini pun nasib la ada isi semua.

IMG_6082

Pemadam tu secoet je lagi tinggal. hahaha boleh la, janji ada kan.

Seriusly, memang tak cukup masa untuk menjawab exam tu. nak nak bahagian yang melibatkan pengiraan. masa habis hany ada lagi 15 soalan tak siap. demmit! terus main tanda sesuka hati je…bedal!

Siap tengah hari betol betol. keluar je ya ALLAH, panas sangat. call suami suruh ambil sambil pesan bawak air dan kuih. lantak ler, isteri lapar. Dan sebulan selepas itu, keputusan telah keluar.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

IMG_6369

 

Redho jer lah kan, takdok rezeki Winking smile

6 comments:

syalinda johari said...

rezeki kat tempat lain tu..aminnn

Salbiah bt Karim said...

hani, husb kata dalam puluh ribu yg dtg exam tu, lebih kurang 200 je lulus. cm ne tu. sal pon g exam kat situ gak. husb keje spa. mmg nak pakai dlm 200 je kot. sama2 redha la kita

syalinda johari said...

Sal dan Hani,
F sekarang ni lambat naik pangkat wei, dulu 4 tahun dah naik F44, skarang ni lambat..huwaa..
korang dah maju di swasta..gaji pun banyok dah..

Masha Meisters said...

apa boleh buat rezeki tak mnyebelahi....tak salah mencuba :-)

Puan Ida said...

tak pe nanti cube lagi ye
mungkin rezeki tempat lain
salam perkenalan dari ida ye
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blog ni no 588

Solehah Shamsuddin said...

xpe kak. mungkin rezeki akak kt tmpt len kan :)

Followers