بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Friday, November 29, 2013

Mimpi dan RM2

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Semalam mimpi pasal Jubah. Jubah sutera chiffon, cutting A corak hijau dan tanah dia hitam yang berharga RM359. Siap dah cuba bagai. sangat cantik, sangat berkenan. tapiiii rupanya mimpi. dalam mimpi semalam memang tak sempat sampai part beli ke tidokkk. hahaha…

Pergi kerja hari ni, terpaksa singgah stesen minyak sebab dah kuning kuning berkelip. kan tak pasal pasal matik kete. Masuk petronas depan Aeon…Belek purse tengok ada rm20 sekeping, rm1 ntah berapa keping la. Okaylah isi RM20 pun cukupla. pergi balik ofis lepas jer ni.

Elok nak maitkan enjin, datang sorang budak lelaki, sambil angkat jari telunjuk dia, menandakan dia nak 1. Hany macam tergamam, terus geleng kepala, masa ni kete masih lock lagi,tak keluar lagi. Dalam otak terus terfikir eh kan dia ni saja saja je buat buat mintak duit kan.ntah ntah ad aniat lain, zaman sekarang ni macam macam jadiii. giler punya takut padahal ramai kot orang kt stesen minyak masa ni.

Lepas tu budak tu blah, budak tak budak la, tinggi dia tinggi sikit jer dari Amir Rajalawak tu. Masa dia dah blah, terus hany teringat. HAri ni hari Jumaat, ya ALLAH kedekut nya aku, hari ni la elok bersedekah kan. Maybe ALLAH saja nak hantart budak ni, nak uji aku ni kedekut ke tidok. terus rasa bersalah…

Bukak purse, terus ambil rm20, dan ambil rm1 tu. lock kete terus g bayar. pusing nak isi minyak, tengok budak tu ada lagi. hany terus hulurkan rm1 tu 2keping kat dia. maaflah dik, ini je yang ada dalam purse. moga ALLAH maafkan aku sebab kedekut pada awalnya tadi. maafkan aku….

Budak tu ntah, macam slow pun ada macam ntah la xtahu nak explain. tapi kesian la tengok budak tu mintak dengan semua orang yang isi minyak kat situ. kebanyakan nya tak bagi la, sebab ye lah pagi pagi orang rush nak pegi keje kan. dan mungkin ada yang taknak ajar orang mcm tu,sesetengah orang berfikir, kalau diajar nanti akan selalu meminta. tapi tak apa lah rezeki budak tu kan.

Semoga ALLAH selamatkan budak tu…aamiin.

2 comments:

Cik Nur™ said...

kadang2 kita terlupakan yg Allah sedang uji kita..

Si Matatajam said...

Setuju ngan Nur...

Followers