بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Tuesday, August 30, 2016

Katil Bersalin Pelbagai Posisi

• بِسْـــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Ha semalam ada ternampak orang share di fb katil bersalin di Royal Devon & Exeter Maternity Services, di UK kalau tak silap. Menarik sangat katil dia. Pelbagai posisi ya untuk bersalin. Ye lah selalunya guna flat bed tu kan, dan biasanya posisi baring terlentang je lah yang biasa kan. Kalau di hoapital swasta tak tahu lah boleh ke posisi selain baring melentang tu.

Ha jom tengok katil ni. Ada matron yang model sekali macam mana posisi nya.


Haaa banyak tu kan. Setiap labour room ada katil ni.








Ha kan pelbagai posisi. Ikut keselesaan masing masing. 

No comments:

Followers