Ini Wilayah Hijau: Lipstick Collagen


30 June 2012

Lipstick Collagen

Assalamualaikum,

Lipstick, ha kalau bab lipstick ni, hany sangat payah nak beli sebab warna bibir hany gelap. so macam tak tahu dan tak pandai nak beli lipstick warna apa kan. Serius, warna bibir gelap ni susah sikit kot kan, or hany yang tak pandai pilih ahahaha…

Pernah sekali pergi sasa rasanya, sebab member hany ada cakap ada 1 tu yang boleh rawat bibir hitam ni. hany tanya la kat promoter tuh, boleh tak dia cakap macam ni, “bibir akak hitam merokok ker kak?” cekodok ko merokok, tak hagak hagak…

Seingat hany bulan 12 tahun lepas, hany ada nampak iklan kat flyer pasal lipstick collagen ni, terus la hany ushar ushar kan kat mana ada jual. dapat la di mydin mall Ganu. beli la satu nak cuba kan. so far ok lah dgn hany, kaler dia pun macam ok jer. tak de lah nampak macam jalang…ahahaha mahap yer, ayat kasar.

ntah kalau pakai lipstick yg kaler dia mcm tak sesuai jer, hany rasa macam lipstick ko ni macam jalang jer ahaha kurang hajor!

dannnn, satu lagi keajaiban nya…selalunya hany guna lipstick mesti lah tak pernah habis, selalunya setengah je paling banyak habis, sebab tak selalu guna…dan jenis suka beli lipstick lain, beli lagi, lagi lagi dan lagi.

IMG_3503 ha tengok sampai habis ok, pas ni hany korek pakai cutton bud lak;)

sampai menggelupas dia nye casing tuh, sebab selalu guna kan. dan tengok sampai habis dan masih lagi digunakan. harga nya RM22, ni harga hany dapat masa beli di mydin mall. tempat lain tak tahu la, maybe lagi murah or lagi mahal.

IMG_3501 ni dia kotak nya. PELEMBAB & PEMERAH BIBIR BERKOLAGEN gituh ko!!!!

maaf lah yer, tak ada gambar bibir ku berlipstick kolagen nih. lupa la nak amek;) yang pasti hany dah suka dengan lipstick ni, dan rasanya buat masa ni tak tukar lagi kot.

** korang lak guna lipstick brand aper? besh tak? ce citer ce citer;)**

Komen
41 Komen

41 comments:

Ardini Humaira said...

dni penah tengok lipstick ni kat majalah MW. teruja nak cuba tapi lom beli2 lagi. dah akak kata best, ni yg lg teruja nk beli hehe

Rohani Hashim said...

dni, betul besh, sebab dia ikut kaler bibir, eh ke kaler darah...so kalau or gputih dia jadi pinkish gitu, dah akan ni golap, ala ala pink jer la, tapi ok lah bg akak...

Yumida said...

sy nyer brand silky girl..tp xde la semahal sis nyer..hewhewhew
collagen..beznye!!!!

CikMai said...

mai pakai lip balm je.maybelline.eheee

mira maisara said...

hai..!! mira pakai lipstik avon punya..lips balm pakai body shop yg ade pelbagai perisa tu.. cubalah :D

Rohani Hashim said...

hehe, akaknya xde brand dear,hihihi tu lah kan senang boleh pakai semua je mcm org lain, tp tu la sbb bibir hitam ni, so semcm sikit...

Rohani Hashim said...

eh maybelline ada lip balm ker? ahah maaf, hany tak tahu ;)

Chic Na said...

best eh? ikut kaler darah yer hany. wahh nk try nk try. bibir cik na pun gelap & kering. ;)

Rohani Hashim said...

a'ah chicna ikut kaler darah, personally hany suka la. nanti la next entry hany letak b4 and after hany guna lipstick ni.

Rohani Hashim said...

owh yg lipbalm tu hany pernah guna jugak, mmg sedap ahah mcm nk makan kan. tp tulah still nmpak gelap bibir hany ni. lipstick avon tak pernah try lagi...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

selalu gak dengar kengkawan pakai lipstick collagen nieh.YM pakai maybelline.Mmg serasi sejak study smpi le dh kawen.:)

Rohani Hashim said...

owh ym ada kawan yg pakai lipstick ni gak eh, hehe igtkn xglemer lipstick nih. hurmm maybelline eh, ok nanti hany try survey jugak laa.

dyabunga said...

bibir dya pun gelap..bukan sbb merokok tpi dulu masa kecik2 suka makeup..pakai liptisk tebal2..
:(

Deqla manjew said...

deqla x pernah try lipstik lain selain avon...hihi..

Rohani Hashim said...

Hany lak mmg dh smulajadi gelap. Huhu dya try la guna yg collagen ni.

Rohani Hashim said...

Deqla,kalau dh elok tu bagusla jgn cmpur cmpur,kan jd lain lak kan

Lelord said...

hehhehee lela pakai gak lipstik collagen ni...mmg suka. lgpun x berapa gemar pakai lipstik selalunya boh lip defense sebamed, takpun lip conditioner MAC

cendol said...

err alamak..Cendol tak pakai lipstick

Si Matatajam said...

M guna Avon la dear.. Almaklum la dealer Avon dah bertahun katakan... Kena la jadi pengguna baru bleh crita kat customer..

Rohani Hashim said...

Ooo lela pn dh prnah pakai eh. Hehe hany lah yg br tahu kewujudan nya ;)

Rohani Hashim said...

Ahaha cendol xpakai lipstick eh. Nak ker;)

Rohani Hashim said...

M,hehehe kalau dh elok n serasi tu teruskn aje kan. Lgpn btol dh dealer kan kena la guna sendiri br bleh promote kt org kan.

syalinda johari said...

selalu product2 muka and minuman ja ada collagen, lipstick pun ada ek, harus aku nak p usha jugak.. kalo aku selalu pakai silky white yang moisturizer tu..boleh laa kan, rega pun murah...kekekeke

~Sweet Honesty~ said...

sweety pakai cmpur2 je n tak tetap.. tpi kerap pakai lipice je..

Dayang Syazwani said...

ni produk d'herbs tu eh..
mcm best la pulak..
skrg ni aku pakai lipbalm elianto sjaa..
huhu

Yana Libra said...

skang ni selalu nampak org cerita pasal liptik kolagen ni..rasa macam nak try je..tp tak jumpa lagi..huhu~

Rohani Hashim said...

tu la weh, aku ni mana la tahu sgt kolagen2 ni, tu pun trnampak kt iklan.beriya pergi carik. aku rasa ada tau kt alamanda yg kedai depan watson kalau tak silap.alaa yg jual herba, produk kurus,produk kesihata tu...

Rohani Hashim said...

ha lipice pun ada kan yg ikut darah kan...hany pernah gak try dulu, tp sama jer, bibir degil ;)

Rohani Hashim said...

a'ah ni produk d'herbs. produk elianto hany tak pernah try lagi. nanti la dh habis yg ni try ushar lak

Rohani Hashim said...

yana, umm cuba cari kt bahagian gerai kt jual produk kesihatan dan kecantikan tu,slalunya ada jual...

Miss BaNu said...

jarang makeup tp slalu pkai lipice jer

Wanieys said...

banyak kali dh ni dgr ramai yg pakai lipstick collagen kena cari gak ni hihi

Ogy Nordin said...

JS Pakai lip gloss jer selesa..pastu bibir ala-ala basah gitu muuahahhaha

N.Aima K said...

itulah wanieys..asyik terbaca entry psl lip balm ni je T___T boleh termimpi-mimpi mcm ni

dEdEQ dE wIshEs said...

AKAQ .. BIBIR JIE UN GOLAP SEJAK AZALI AG .. DLU KAWAN2 SKOLAH SALU EJEK CKAP JIE MEROKOK .. UWAAA .. NASIB2 .. HURM .. OK KE KAQ ? NK CUBE P XTAW LA NK P BLI MANE .. MYDIN GANU XPAT PEGI .. BUSY JE .. JIE XKAI PAPE .. DLU DE GAK PKAI LIPSBALM ..

Lady D'yot said...

wahhh..nak beli gakk..skang sy pakai Chubby Stick Clinique..suke gak beli mcm2 tapi tak pakai..hehe..tapi yang ni mcm best je. coz bibir sy pon mendung je kaler nye.hehe

9n0L4 said...

skrg pakai liptik body shop. tu si dia suh pakai. huhu. amek kaler natural aje. ;)

Solehah Shamsuddin said...

oh rupenye mcmni lipstick collagen.first time solehah tgk ni.

virusgile said...

Salam..Sy ni Xde blog but im a bloghopper.
Bak cte pasal lipctic ni.yes it true.mg berkesan gile.
Bibir dulu hitam .pakai 1 week je.terus kurang.ni dh start pakai for a month i think n Alhamdulilah without lipctic tu pun bibir still pink.but pakai nye lepas mandi Nk masuk Tdo pun pakai gak.Hahah.tak tebal la..janji its working kn,Hihi..
Cubala :-)

nenot said...

baru je beli tadi....hahhaa
harap2 bez la..:)

CXopportunities said...

cx dtg sini semata2 psl bibir cx gelap dan nk tahu testi user d'herbs lipstick ni. cx hrp sgt ianya membantu. ade kt mydin eh sis? testi sblm ni sume kate bli online. leceh la. cx tk suke sgt. hahah. ok la sis. tq for ur review! love it!