Ini Wilayah Hijau: Help: kenapa komen masuk spam


07 June 2012

Help: kenapa komen masuk spam

Assalamualaikum,

Kawan kawan, ada check komen tadi, almaklum ler konon konon nak buat tak autoapprove. sklai cek tengok akt spam, eh banyak pulak komen dari kawan kawan yg sememangnya bukan spam. dan kebanyakkan nya entri lama la.

hishhh, mesti korang ingat hany tak approve komen korang kan? padahal semua masuk spam. sioottt betol la. camne eh nak buat ni. kenapa komen ni dia direct pergi SPAM yer?

1

2

tolong!!!

Komen
22 Komen

22 comments:

Wanieys said...

wani pun ada juga komen yg masuk spam...kenapa yer...wani pun tak tau hahha

Misya Mialen said...

kdg2 komen kwn2 pn ada yg masuk dlm spam.tp sy edit masuk dlm komen biasa;)

fazitaismail said...

ita pun selalu jgak jadi mcm tu..tp xthu nak buat camno..sory ler kak, dok leh nk nolong ler..mana pakar2 nie, nyorok kat mana yekk!! hikhik

Nyue said...

nyue pon jadi cmtu gakk..ntah xthu knape....xpaham gak

izan mama mia said...

saya pun sama....ntah kenapa dia g spam...tapi demi keselamatan....kena delete lah komen tu...

lelamaisara said...

huuu..saye pon tak tau jugak...

Yana Libra said...

biasanya kalau yg masuk spam tu dia ada tinggalkan link aje kan? kalau komen biasa tu masuk spam, saya pun tak taulah sebab apa..huhu~

Yumida said...

sm la...juz sllu jenguk2 situ..mn tahu tetibe kwn kte tersentap "apsal ko x singgah balik blog haku???" hoho..berdrama sikit kannn

anonymous tu menyemak jer..kendkdg kasi backlink lucah kt kte..suggest kt si hijau agar settingkn blog utk pengguna id jer leh masuk..so anonymous xleh drop komen...

are_lin@yu said...

ayu sllu klu yg masuk spam yg nth apa2..huhu

Masz Sidek said...

komen kat blog sy pun macam tu gak... sbb tu kena selalu periksa...

uncle said...

kekadang dalam uncle punya blog pun terdapat komen kenkawan yg termasuk dalam senaria spam...tapi kalau kita keluarkan dia...selepas tu takde masalah..komen akan terus disiarkan seperti biasa huhuuu

Masha Meisters said...

huhu...xpandaila nak tolong...

Chic Na said...

slalu jd mcm tu kan. xtau la kenapa. :)

dyabunga said...

kdg2 dya pun ada kena tpi tak tahu lah kenapa masuk spam..huhu

Solehah Shamsuddin said...

solehah xtau la nk cakap mcmne.tp kdg2 da jgk komen org len masuk dalam spam ble komen entry blog solehah.tp solehah rasa ble kita ltak url sembarangan je msti kena spam.mksdnye,letak url entry yg xlengkap dlm komen.solehah pn xpsti dlm hal ni sgt.cbe try :)

Dieyna said...

biasa jugak komen masuk spam ni.. huhu tak tahu punca pun huhu

uncle said...

-off topics-

tiba-tiba terkeluar nama komen rohani hashim...ngatkan siapa..rupanya makcik disini hahahah ....

Kella said...

ade gok kengkadang jadi gitu.. pi tak tahu kenapa.. humm

Cinta Misteri said...

belum pernah kena...tapi mostly msg yg masuk spam sumer yg ada url, but then I can transfer to published.

9n0L4 said...

blogspot ni terlalu protective. kdg kdg kalau komen dr org yg saya kenal masuk spam, saya approved kan aje. :)

N.Aima K said...

kena rajin belek kotak spam a lepas ni hi hu

LYAfrina said...

huhu..lya pon x bape faham kes ni..nnti nk godek2.. sbb lya pon biasa dpt komen2 y msuk ke spam/.