Ini Wilayah Hijau: Negeri termiskin kah???


25 June 2012

Negeri termiskin kah???


Assalamualaikum,
Salam pagi isnin semua;)

Sekarang hany berada di negeri termiskin di malaysia,negeri yang mampu buat highway sendiri. miskin kah itu? Ahahaha wutever!

Sabtu pagi bertolak balik ke ganu,hantar mak hany. Then ahad petang bertolak ke kelate, InsyaALLAH esok akan kembali ke ibu kota. Mak hany nak balik puasa kat kampong. InsyaALLAH lepas raya baru ikut datang sini balik.

Kat ganu xsempat sangat nak shopping. Kat ganu adalah sempat membesarkan badan. Makannnn memang sempat. Sbtu malam makan kepok lekor, nasi minyak, ahad pagi nasi dagang, paung goreng, ahad tghari makan sotong celup tepung. Owhhh ye masa mkn sotong celup tepung ada sekali ketua polis dang wangi dan anggota polis makan ramai ramai.

Ha,kat kelate ni, hari ni insyaALLAH akan ke pengkalan kubur. Misi: cari bantal, telekung solat,ummm henbeg murahan kot kalau ada brkenan, cari tudung yg size L yg cantik2 sikit, blouse labuh and apa apa yg brkenan la nanti;)

Lepas tu plan nak pergi KB misi mencari baju raya.taktahu la nak cari katmana. Tapi aim nak cari ready made je.

Tak aperlah kalau dikatakan kelate negeri termiskin, janji kaya kot lain, ye dok???


- Posted using BlogPress from my iPhone
Komen
32 Komen

32 comments:

syalinda johari said...

wei sotong celup tepung..sedapppppppppp

No Lan said...

ye tepat skl..MISKIN diluo je kan hany..tapi didalaaaaaam...mmmmm sendri mau igt hehehehe

waaaaa...soping sakan eaaa...slmt menyoping la ye...

Rohani Hashim said...

Linda,
Aku trfikir gak,bukak kedai sotong celup tepung kat SK.ko sudi tak jadi customer aku ;)

are_lin@yu said...

yeke termiskin..huhu...kaya dengan budi bahasa tak apa..hehe

Rohani Hashim said...

No,
Yerrrrr...biarkn la "miskin" mcm ni kan. At least semua nya masih mcm niii je kan. Kang jap lg masuk pmbangunan la kann,habis semua brg naik la, apa la. Slalunya mcm tu lah kan.

Rohani Hashim said...

Arelin,
Kaya budi bahasa tu InsyaALLAH semua begeri ada kannn..aamiin semoga takde la lagi duk canang2 kaya la miskin la kan.

Ms Velentine said...

samalah...kat sabah ni pun orang ckp miskin

Yumida said...

sronoknye jln2..

lelamaisara said...

wah....shoping...nak juga ole2 dari sane...heee

Nyue said...

miskin pada pandang mata kasar yg sentiasa menipu....nyue xmalu nk mgaku mmg kelata negeri kelahiran nyue...xpernah rs miskin pon....lagi kaya rsnya...cer try g gakk !!

D'aNie said...

Bestnya sopping kat klantan...sy teruja ;))

Diyana said...

salam ziarah..hehe.lame tk melawat hani di sini ;)

Wanieys said...

bestnye g jenjalan..nak ole-ole..hihihi...xper miskin dunia kaya akhirat:))

Si Matatajam said...

Bestnya kl bleh p Klate ... Dh lama berangan...

dyabunga said...

jgn lupa ole2 utk dya ye..haha

Chic Na said...

miskin sgt. sbb tu pembangunan makin pesat sekarang nie. hahaha.. sila dtg dulu sebelum wat andaian. kan hany? ;)

Ardini Humaira said...

rindu nak balik kelate, kak :'(

Masha Meisters said...

semua same je...xleh cakap lebih2 sbb bakal kampung ku jugak ni...haha...insya'allah~
bestnyer jalan2 makan angin...

~Sweet Honesty~ said...

mana2 pun same..biar miskin harta..jgn miskin amal..ye dok?? huhu

Dieyna said...

miskin ker??/

miss cloudy said...

salam hany... best nyer blk kelate.. takde gamba shopping ke?

LYAfrina said...

owhh.. kelantan dikatan negeri tmiskin ke??? huhu...

Irfa said...

sian kan?saya lahir dan membesar di negeri termiskin itu
sib baik cukup makan ;)

org kata peluang pekerjaan xde di kelantan sbb tu dikata negeri miskin sbb anak klate kena kuar cari rezki kat luar

N.Aima K said...

hihi..saya rasa sabah pn dlm list negeri termiskin..kitorang pn ada flyover juga kekekeke... mungkin sbb negeri kita banyak pendatang asing kot hmm.. apa pun tak pernah lg smp Terengganu dan Kelantan..teringin sangat..

uncle said...

saiz L ? tak lama lagi XL lah tu..hahahah ... kelantan nak buat highway sendiri tu pun orang tak senang..aparaaa....kalau miskin pun sebab kerajaan pusat tak membantu .. padahal..rakyat semua dari parti mana pun tetap membayar cukai setiap tahun huhuuu

Cik Nur said...

kat Malaysia ni, mana ada negeri miskinlah..!
semua kaya2.

fieza said...

sekali sekala belik kg, mmg best.. hehe..

tak kisah la miskin ke kaya, yg ptg hidup aman bahagia.. cewah, mcm pantun lak.. hehee

Cik Penguin_Solehah said...

kira ok lah kelantan.. Mana ada miskin mana pun.. Tp solehah dah lama tak lawat kelantanT_T

Misya Mialen said...

nak jg pi sana one day;) insyallah. miskin2 pun tp rmi pengungjung kab;)

Yana Libra said...

shopping sakan ye~~~ hehe :p

9n0L4 said...

paung gorengggggggggggg. huhu. lame doh dok makan. hee.

Solehah Shamsuddin said...

kat malaysia ni sume negeri kaya2.kalau da yg miskin,msti rakyat negerinya xcukup mkn.