Ini Wilayah Hijau: Kena ubah setting comment la lepas ni…


04 June 2012

Kena ubah setting comment la lepas ni…

Assalamualaikum,

Sekarang ni, di blog hijau hany nih, sapa sapa sahaja boleh komen, even anynomous pun hany allow untuk komen. dah jugak, komen tu akan terus appear pada entri, no need to approved by kitorang, tapiiii sejak akta ini akan dikuatkuasa…eh dah kuatkuasa la kan, ni dah 4JUn, maka kena berfikir la untuk tidak allow autoapprove lepas ni…

sebabnya????

Anda mungkin akan menghadapi masalah sekiranya:

  • Anda mempunyai blog, dan seseorang pembaca menerbitkan komen, maka anda akan dianggap sebagai menerbitkan komen tersebut.
  • Anda mempunyai halaman Facebook Pages, dan seseorang pengguna menghantar komen atau menerbitkan sesuatu pada Wall, maka anda akan dianggap sebagai menerbitkannya.
  • Seseorang menggunakan tablet atau telefon pintar anda untuk menghantar sesuatu yang tidak baik, maka anda akan dianggap sebagai yang menerbitkannya.
  • Seseorang menggunakan komputer anda atau laptop anda untuk menerbitkan sesuatu pada internet, maka anda akan bertanggungjawab atasnya.
  • Seseorang menceroboh ke talian WiFi anda dan menghantar pelbagai perkara yang bertentangan dengan undang-undang di internet, maka anda akan bertanggungjawab ke atasnya.

Semuanya ANDA yang kena tau…!!!

Photo-6_4_12-12.56.05-PM-1

**macam sudah tiada kebebasan sajaaa**

Komen
34 Komen

34 comments:

Wanieys said...

kena ubah la kalau tak org komen ntah apa2 terus appear je kan...hihi

Ayuni said...

hm, sye br tahu, seramnye...

ERYZA said...

Salam kenal dan follow sini :)

Takut jugak ler kalo macam tu. Kena berhati-hati. Post comment pun jgn main klik aje. Baca dulu betul2

wida said...

pulok doh...

Masha Meisters said...

wah..cm2 ke???

kene tukar la ni...huhu

Yana Libra said...

kalau tak nak tukar pun, maknanya kena pantau selalu la ruangan komen tu kot kan?

Cik Nur said...

Nur kembali... :)

bab macam ni mmg kena lebih barhati2... bahaya..!

Dieyna said...

banyak yg slh guna, itulh jadinya...

mrs.ecam said...

yee mcm yg jadi kt blog aku...ntag spe komen meroyan psl legging...nk tgur tp cr tu cam maki hamun pong ade...mmg aku terus la ubah setting kne bce dl komen br aku publish kn...uhuhuhuhuhu

x shukeeee

Ena said...

tu la..

kita nak mudahkan..
tp org2 yg penting kan diri sendiri ni buat kita jd susah..

haihhh...

tp mcm tak rajin je nak ubah balk setting tu..

Chic Na said...

bahaya gak eh. kena fikir dulu nak ubah ke tak ni. hmmm.. :)

LYAfrina said...

sbb tu lya pilih option kt komen tu appear bila di approve..

**salam pkenalan..calon baru GSF

dyabunga said...

lepas ni kena berhati2 lh ye..mcm menyusahkan je..huhuh

Arina Shamsul said...

ayokkk..seram lak..hehe..

dear..sila baca dan komen entri ini sebelum 5 jun ok.


http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2012/05/penguguran-akan-dilakukan-jika.html

Arina Shamsul said...

ayokkk..seram lak..hehe..

dear..sila baca dan komen entri ini sebelum 5 jun ok.


http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2012/05/penguguran-akan-dilakukan-jika.html

Misya Mialen said...

bahayla mcm ni.kena berhati2.sbb tula jg komen blog smuanya sy setting utk baca dlu. :-)

Hanis MY said...

Wah ada akta la pulak ha ah la rs cm tk bebas je huhu...

~Sweet Honesty~ said...

nampaknya kene buat entry sal diri sndiri la yea..huhu

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Alamak! Seramnyaa... MM ingat nak diactivate FB je la pasni, risau la. (kalau blog masih dpt dikawal lg).

Thanks Hany for sharing.

Aine Ainun said...

pasni kena lebih berhati2..=)

N.Aima K said...

yep tak boleh auto approve..salah satu langkah bijak..

salam ziarah dear ;)

9n0L4 said...

pasti akan lebih berhati lepas ni. saling beringat pun bagus. ;)

Cik Penguin_Solehah said...

owh,tq untuk info tu.. bahaya kalau kita tak jaga batas2 internert ni=)

fazilzura said...

emm kalau yg pandai IT tu mcm2 leh wat

lelamaisara said...

seram la pulak..kena tukar la ek setting komen tu...huuu

LYAfrina said...

dtg sini lagi ;-)

Si Matatajam said...

Adoi pening la akta ni... Tak suka la...

Busyra Bt Takiyudin said...

huhu seram la pulak... :)

Kella said...

yaa.. banyak kena hati hati sekaarng ni! hmm

Wanieys said...

wani dtg sini baca lg akta tu hihihi

Nyue said...

nyue dtg follow sini...gengs GSF no.35..salam blogwalking :)

Masz Sidek said...

kena lebih hati2 lepas ni...

~aSFaLiZa~ said...

apasal? apasal? beb? hish mcm2 hal la!!!

D'aNie said...

ooooowwhh itu mcm pon bole jd ye..nasib baik la sy ni cuma suka2 ja berblog..tp tkut jgk,kan..xpasal2 nnt kena tangkap!!!.