بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Thursday, May 24, 2012

STRESS! Tekanan perasaan…

Assalamualaikum,

YESSSSS! hany dalam keadaan stressssss sekarang. dan lagik stresssss bila memang tak leh nak luahkan kat sini. quite P&C la sikit. kang lagi diluah jadi lain macam, effect kat orang lain pulak.

Lepas tu, suami pun terjangkit STRESSSS agaknya, sebab masalah hany ni memang effect suami, dan effect family hany jugak. semalam pergi lah klinik, nak check MZ. ahaha hany tak pergi check pulak ;). alkisahnya check MZ sebab dua hari dah mz berdarah hidung, sekali berdarah banyak lak keluar darahnya, mahu tak riso kan…

Alhamdulillah MZ sekarang dah semakin ok…

392567_436639279681927_335925123086677_1643464_935358790_n

**sharing is caring**

26 comments:

~Sweet Honesty~ said...

stress smpai berdarah hidung??? bahaya neyhh..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Napa Hany?. Sabar ye..

Chic Na said...

cam kritikal je. sabar hany sabarr.. take care. :)

Yana Libra said...

hidung berdarah sebab panas ke??

moga semuanya baik2 aje ye~

D'aNie said...

Adik sy kerap darah hidung kalo terrlalu panas..tiba2 ja berdarah..

Hany n asben sila jg diri n smoga ceria dan sentiasa dibawah lindungan Allah swt

Arina Shamsul said...

kawal stress dengan iman ye dear..

rajin2 baca quran and berdoa..insyallah lapang dada :)

take care..harap semuanya selesai dengan baik :)

Cik Aini Lavender's said...

sabar ye hany...
stress2 ni x baek tuk kesihatan =p
rileks kan diri tenangkan fikiran & hilang kan strees tu ye :)

syalinda johari said...

hany, moga MZ cepat sembuh. jangan dipikir sangat masalah itew..huhuhu.. weh...aku nak pinjam yang hang share tu, buat tajuk pengucapan awam aku kat opis nanti..

lelamaisara said...

sabar ye Hany..kawal emosi tu...tenagkan hati Insyaallah stress tu pergi...

fazilzura said...

sabo2..

x suke bile dlm keadaan stress..
selalu kalau x tahan zr akan nangis puas2.. pehtu akan ok ..

Dieyna said...

cuba luahkan tekanan tu pada orang yang dipercayai.. tekanan perasaan tu akan sedikit berkurang jika dikongsi.. menangis pun salah satu cara luahkan emosi.. selebihnya, banyak baca al-quran kerana itulah penawar paling mujarab... dengan izinNYa

Ida_Iara said...

sabar byk2 hani yer..klu bleh sharing with any persons yang hani percayai lagi bagus. klu nak story kat lida pun lida sudi mendengarnye.. jika ade ape2 yang boleh dibantu insyaAllah akan cuba bantu setakat yang mampu.

sbb sometimes bila kita keeps on pendam perkara akan boleh menyebabkan stress lg teruk..

buat aje 8 perkara yang hani dah tulis dlm entri ni tu utk release stress hani tu ye. insyaAllah pasti ade kesan terbaik jika kita bnyk mendekatiNya.

munna said...

aduhai ....jgn stress ye hany tak baik utk kesihatan...ceria selalu ye

Cik Nur said...

strees mmg tension..!
nur pun tgh strees ni..huhu.

sabar ye, darah hidung tu sbb panas ke..?

etuza said...

Subahanallah sangat2 berterima kasih info ini. Mari kita amalkan dengan penuh istiqomah

dyabunga said...

skrg ni dya tgh stress.blh guna 8 tips tu.huhu..teruk tu sampai hidung berdarah..

Cik Penguin_Solehah said...

jangan stress sangat tau... Takutnya tgk hidung berdarah ni.. btw,tq untuk tips tu=)

9n0L4 said...

get well soon. ;)

Masha Meisters said...

stress xbaik untuk kesihatan..xmo2 stress2 key..
insay'allah ada penyelesaian..
berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul..

Misya Mialen said...

bahanya hani stres smpi berdarah hidung. jg kesihatan yea;) tq for sharing tips utk elak stress tu;)

Ayuni said...

relax sis....

Miss BaNu said...

Sabar ye kak..moga akak tabah menempuhi dugaan yg mendatang..

Chic Na said...

hany, ok ke? lama tak nampak new entry. miss u. :)

Yumida said...

moga stress itu segera hilang...thanks sudi berkongsi cara hilangkn stress
follower ke 536

uncle said...

boleh dijadikan rujukan disini hihihi

are_lin@yu said...

ayu klu stress mmg kna tnang dulu..mngcap byk2 insyaAllah ok ;-)..dear ayu follow sini..ayu ahli gsf yg baru..jemput ke blog ;-)

Followers