Ini Wilayah Hijau: Cik snake


10 May 2012

Cik snake


Assalamualaikum,




ha,kisahnya,tu kenderaan JPA dari putrajaya. Adala 1pagi ahad minggu lepas,ada cik snake menghuni tong sampah rumah kitorang. Ala kan ada tong sampah yg atas nya tu postbox tu. ha dalam tu la.

Pagi,sebelum kul8,mz ada masukkn sampah dalam tong tu.then kitorg keluar la pergi pasar pagi kat stadium shah alam tu. then balik rumah dalam 11.45. Hany pun keluar nak masukkan sampah lagi.waaa banyak kan sampah kitorang;)

Selak pintu tong tu ketat,so masa nak bukak memang akan berbunyik la,hany pun masukkan sampah dan letak atas sampah yg mz letak tadi.plastik kaler biru. Skali nampak ada something kaler hitam.hany pun perati la betul betul.U**R!!!!! Pang,terus tutup pintu dan selak sekali. Terus berlari masuk rumah panggil mz.

Lepas bagitahu semua,terus suruh mz call JPA.memang ada phone number JPA Putrajaya,katanya dorang keje 24hours. mz beriya tanya hany betul ke tak sebab takut tersalah kan. Hany cakap la kalau tak percaya pergi lah bukak balik tong tu.of coz la mz taknak kan.kalau dia nak bukak pun kompom hany akan halang la.gila beb,risau weh jadi apa apa kan.

+- 50minit jugak baru sampai. Nasib baik la cik snake tu masih duk diam situ. Brader JPA cakap tu cik snake tedung hitam dan dengan size nya memang merbahaya. Alhamdulillah brader JPA dah selamat tangkap cik snake.

Lepas ni memang kena tabur belerang takpun garam kasar la keliling rumah. Semoga semuanya dilindungi...ameen


- Posted using BlogPress from my iPhone
Komen
12 Komen

12 comments:

9n0L4 said...

bahaye tu dear. skali die terkejut, kite yg terkene. hati².

fiezaradzi said...

cik ted... tu.. huhu.. mmg bahaya.. nasib baik dia tak gerak.. lau tak, mau lagi risau..

**hany sihat?lama tak jenguk blog hany..

wida said...

nasib baik..bahaya tu.
terima kasih kat jpa yer..hiks

fazitaismail said...

eii bahaya tul..risau lak dgar..dgar jekk nama u**r memang takut sgat2..

alhamdulillah hany tak pe2 kan...ok jugak tu tabur belerang n garam kat sekeliling rumah..hehe

Kella said...

syukur.. sib baik tak kena apa2 kat hanny.. tedung tu, bahaya! nyaris je kan.. alhamdulillah takda apa2.. =)

Chic Na said...

seram jgk kalo jumpa ular ni. nasib baik dia tumpang dok luar je. huhu..

syalinda johari said...

bahayanya Hany, alhamdulillah ko takder apa2 masa g buang sampah tu..

munna said...

hari tu pun ada ular masuk rumah jiran... walaupun kecil tapi bahaya mmg kitaorg call bomba...

dyabunga said...

ular tedung? eee..bahaya tu..

Cik Aini Lavender's said...

bahaya nya..
nasib baik alhamdulillah ular tu kat bwh..watnya ms buka tu ular tu..haish mtk smpang takut nk byangkan..

Arina Shamsul said...

alhamdulillah nasib baik tak apa2 ...tapi tabur garam dgn belerang tu untuk apa,tu dear?

Cik Nur said...

Alhamdulillah..selamat semuanya.. :)

Hany xtgk ke ular tu besar mana..? bahayalah kan..dari mana datangnya...

tapi alhamdulillah, semuanya baik2 belaka...