Ini Wilayah Hijau: Baby Snake pulak…haishhh


11 May 2012

Baby Snake pulak…haishhh

Assalamualaikum,

Maaf lah yer, kali ni kes baby snake pulok. kalau mimpi di kejar snake, orang kata akan dipinang orang kan. tapi kok udah kawin ;)

Selepas peristiwa cik snake dalam tong sampah, MZ jumpa plak baby snake, rasa nya beza dalam2/3 hari kot. baby snake tu kat bahagian belakang rumah. tapiiii memang sangat baby lah sebab kecikkkk sangat MZ cakap. tapi dalam kecik kecik pun dah pandai kembangkan kepala tau. marah la kot sebab MZ teralih ape benda ntah.

dah tu memang keturunan dia jenis kembang kepala kan kalau terasa terancam. nauzubillah, mintak jauh la dari benda benda yang tak elok ni. ameen.

perasaan tak tenteram sangat lepas dapat cerita mz nampak baby snake pulak. dahla malam nya tu mz kerja malam. seriau jugak la tidur. terbayang bayang plak macam dalam cerita naconda tuh, yang kat bahagian sarang tuh. uiishhhh seriau weh…

Ya ALLAH, Lindungi hambaMU ini dari kejadian tak diingini…ameen…

Komen
11 Komen

11 comments:

~Sweet Honesty~ said...

amenn... eeee.. seramm tgk ular..paling saya takut ular laa...

uncle said...

nasib baik ko citer ular tanpa selingan gambar ular..cuak jugak uncle nak bukak hahahha

Ayuni said...

hm, sye pun x ske snake....

Chic Na said...

wah ular tu siap ada family lg. takutnya. hati2 ya hani. :)

Fiza Amran said...

amin... semoga semuanya selamat

fazitaismail said...

uihhh bahaya tu...

risau gak dgar nie..mesti dah beranak pinak dah tu..konpemm adik badik dia yg lain ada jgak kat area tu..

kena hati2 skit tu...hehe

r.i.t.a said...

menakotkan.....

takot nnt ade yg dok dlm rumah plak...carefull ye...

Cik Nur said...

hani..nanti bila lapang2 cari tempat persembunyian snake2 tu..risau juga bila di biarkan berkeliaran...

9n0L4 said...

ya Allah. ade pulak susulan anak nye. hati². bace bismillaahillazhi byk².

lelamaisara said...

bahaya tu...hati2 tau...

tak suka itu ular..tak tidur malam kalu nampak die..serammmm...

@ deqla manjew said...

eeeiii.... geli la ular nih!!! hurm, deqla nk mintak maaf sgt eh sbb jrg2 masok blog ni..makanya x dpt la nk mengomen...kat opis, blog awk kena blocked sbb url awk tu lain mcm sikit..opis deqla mmg cam tu...on9 kat umah pun jrg2...sbb tu la...maaf yer...