Ini Wilayah Hijau: Bersih sungguh Semi Final semalam


02 May 2012

Bersih sungguh Semi Final semalam

Assalamualaikum,

Soriiiiii, Blog Hijau ni tak nak bersembang pasal BERSIH 3.0, tapi adalah BERSIH nya perlawanan Semi Final ke2 semalam. ANtara KEDAH dan KELANTAN yang berlangsung di KEDAH, dan Terengganu vs Sime Darby yang berlangsung di Selayang.

Dan, hany kalah dengan MZ, dengan TV hanya satu, maka perlawanan Kelate Kedah yang kitorang tonton. Nasib tak tengok game ganu, kalau tak mesti emo giler. tengok membe member hapdet kat FB semua hanginnn jer.

398787_346150918772252_183368611717151_847082_917496203_n Gomo Kelate Gomo

So far, dari apa yang hany tengok semalam, Kedah Kelate nih dah macam game Final dah. separuh masa pertama memang Kedah banyak menyerang, agresif filer. Kelate lak macam takde haluan, sakit hati tengok passing bola pun asyik kena rampas dengan kedah jer. stresssss tengok game kelate masa 1st half. kedah score 2gol masa 1st half. Bila sambung 2nd half, kelate barulah temu rentak, memang agresif la. dapat jugak score 2gol. yang sumbat gol kelate abe ghaddar dan obinna. eh abe ghaddar pulok doh ;)

Tapi, seriusly puji la game semalam, dengan penyokong pun boleh dipuji. dua dua team penuh penyokong.

405138_282447665174557_119015971517728_636129_1763758260_n gambar dari FB KELAB PENYOKONG KEDAH

540658_346134985440512_183368611717151_847051_441907284_ngambar dari FB KELAB PENYOKONG KELATE

ha, kan aman tuh. nama pun main di darul aman kan. so far hany rasa penyokong kelate dah tak de dah jenis duk baling baling, gaduh gaduh ni. yang penting jangan start provokasi antara satu sama lain. kalau dah start bukan penyokong kelate jer kot yang ganas, penyokong lain pun ada sejarah bertindak ganas nih.

35502_346195052101172_183368611717151_847176_1361744356_n tu dia no 22, abe ghaddar ;)

Kelate akan berjumpa Sime Darby di Final nanti. for sure, the red warrior akan memenuhi stadium. Sime darby mungkin ada penyokong dia, tapi rasanya tak seramai red warrior kannnn. hopefully final adalah di Bukit Jalil. hehe abe MZ kite dah janji nak pergi….;)

owh ada 1cerita, hari tu pergi la kedai akak ni, dia org Kedah. hany tempah tudung kat dia, dah beberapa kali pergi, sekali hari tu hany stay lama dan sembang kat kedai dia. tiba tiba dia tanya:

akak : Hany, hany ni orang KEDAH ker?
hany : eh kakjue, saya orang GANU laaa
akak : ye ker?isshhh awk cakap ada loghat KEDAH laaa
hany : ha? loghat KEDAH? ishhh kakjue ni mana ada
akak : betul, sebab tu akak tanya tu, macam org KEDAH je hany cakap…

ha ngko, loghat KEDAH gitu ha…tak gheti nak sembang loghat kedah ni, dengaq angpa cakap paham, tapi nak balas tak boleh…tergagap2 ahaha, buruk eh…marah org kedah sat agi;)

Final, KELATE VS SIME DARBY FC

**MZ,sila beli tiket yang berbumbung, Grand Stand. kalau boleh beli tempat VIP tu lagi bagus;) reason: nak selamatkan diri**

Komen
10 Komen

10 comments:

wida said...

oh..kelate boleh masuk final yer..tahniah

~Sweet Honesty~ said...

wahh..fanatik bola ke?? hihi

Cik Nur said...

Nur pun xsuke baca pasal bersih...huhuh..

ape2pun tahniah kelantan..!

etuza said...

tahniah kelantan. Bersih..susah nak bersih sebersih2nya, kekadang ada juga sampah di bandar Keningau...)

Aine Ainun said...

tengok gak smalam, layan HB...=))

pasni tgk final lak..=)

Fiza Amran said...

alamak kita nak sokong saper nie... keje ngan sime darby husband org kelate... hahahaha

lelamaisara said...

wahh...tak tengok la...tak bape minat bola..hehehhe...kalu abah memang no 1..die memang minat giler...

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

9n0L4 said...

hampessssss je tranung main. huhu.

Cik Nur said...

lama tak nampak tuan rumah ni...sibuk ye...