Ini Wilayah Hijau: Teh sukat


27 April 2012

Teh sukat


Assalamualaikum




Teh sukat ni warna dia pekat sangat,warna oren gitu. Kan sebelum ni ada keluar kat paper and berita kan,tak elok amalkan teh ni. Berbahaya untuk kesihatan jika di amalkan meminumnya.

Tapi,yerlah dek kerana kemurahan nya rasanya ramai pekedai yang menggunakan teh ni. Taktahu la nama apa teh ni. Tapi panggil teh sukat sebab dia di jual beli dapat timbang kilo. Sebab tu harga dia murah.

Ni hany minum masa pergi pangkalan kubor hari tu. so lepas ni dah aim la kedai tu takleh pergi dah sebab guna teh sukat. Time tengah panas terik tu,lepas dapat minum teh ais,fuhhhh lega habaq hang;)

**zaman le ning macam2 hal kan,tahu tak tutti frutti dengar cerita tak dapat pengesahan HALAL JAKIM lagi,so....fikir sendiri lah**


- Posted using BlogPress from my iPhone
Komen
11 Komen

11 comments:

9n0L4 said...

byknye prob mknn skrg ni kan. sume dah jadi syubhah.

Cik Nur said...

aik..! tutti frutti yg besar tu pun xminta pgesahan halal dari jakim..?
pelikk..!

Chic Na said...

hah yeke tutti frutti xde pengesahan jakim? dah waswas, xleh mkn da ni. hukkk...

Hot Mummy said...

Jemput masuk... http://www.hotmummyshop.com
Koleksi tudung dan baju tidur yang seksi....

~Sweet Honesty~ said...

yeke tutti fruti??bgusla kalo d tutup pun..mahal giler..huhuhu

wida said...

yeke tf x pdt sijil halal?
baru mkn sekali..ingat nak repeat sekali lagi.tp kalau x halal..x leh mkn lah ye

etuza said...

bahaya untk kesihatan pula teh tu ya.
Saya ada baca teh boleh bakar lemak, ada produk dari teh..memang benar bila saya minum mesti lawas cepat2 masuk T..tapi saya suka..bakar kalore..kurang berat. Mybe lebih dos minum teh tu yang bahaya kan..

Arina Shamsul said...

haish sekarang mmg macam2 dear :) tutti fruti?huhuhu selalu gak singgah beli..lepas ni takmo la..

Dieyna said...

teh yang halus- halus tu kan??

uncle said...

selamat menikmati teh sukat sambil bercuti sempena hari pekerja esok !!

Hanis MY said...

teh tu mmg sedappp... mcm2 la skrg kan hany huhu... tiba2 byk benda tak halal...