Ini Wilayah Hijau: Kad Perakam Waktu


23 April 2012

Kad Perakam Waktu


Assalamualaikum



Kosong lagi ;)

Ha,korang semua masih pakai kad ni ker? Ke dah pakai touch card tu? Takpun lagi canggih pakai thumb print? Kelasss ko canggih pakai thumb print. Eh takpun pakai retina scan?

Hany kembali menggunakan kad ni. Sebab station kat site,kat hq memang la guna touch card tuh. Rasa mengimbau kenangan lak kan guna kad ni. Yerlah dolu dolu kan guna kad ni. Sempat jugakla merasa guna kad ni dulu.

Sekarang ni,kompom la kat kad hany ni merah je memanjang pagi pagi. Ape tidaknya, jam di mesin tuh, 30minit awal. Ahaha giler tak. Sakig hati jer.sebab merah kan,walhal sampai kul8 pagi nih. Hany nye opis hour 8.30-5.30.

Lepas tu sejak station nih, tempuh jem la. Sebelum ni naik lemak ke opis 10minit je ok,kalau semua trafik lite hijau. Sekarang dah jadi tak tentu,ada kala 1jam,ada kala 45minit. Tengok keadaan la kan. Lepas tu kaki krem. Ahaha tak pernah tempuh jem,untuk 2minggu pertama ni krem lagi la. Kete manual kan nasib la ko;)

Tapiiiiii, hany suka station ni,sebab keje fokus pada 1benda jer. Kalau tak multitasking la ko. Kalau station ni,sah sah la ko buat keje tu jer. Projek tu jer. Tapi ko kena la ikut timeline la. Lari sikit mati la ko,kata fokus tak ada buat keje lain kannn.

Aperpun,semua kerja ada cabaran dia. Tak ada kerja senang dan kalau ikutkan kerja ni memang takkan habis.


- Posted using BlogPress from my iPhone
Komen
14 Komen

14 comments:

r.i.t.a said...

hahaha...
daku masih lg pkai kad tuh...
dlu swasta, touch card jek. awal-awal dlu keje gomen dlu, kengkdg lupe nak punch. sbb dah touch card nk access pintu.
hhaha..

SYANI said...

Kat kompeni lama masih pakai punch card camtu. La ni kat opis baru pakai yang ala2 touch N go jer..

Cik Nur said...

dulu cik nur adelah pakai ni..hihih..skrang ni dah xpakai dah..hihi.

tapi pjabat abah nur dah pakai thumb print...

9n0L4 said...

masih pakai kad ni. huhu. duk di kampung ajeee kite. ;)

~Sweet Honesty~ said...

eyh..tpt saya lagi old skul..pakai tulis okehh..xdenye nk rakam2 bagai..hihi

Chic Na said...

tak pernah merasa lg pakai perakam masa ni. pakai swipe kad. tmpt keja lama thumb print tp leceh, slalu error. 2,3 kali scan br dpt masuk. :)

Kella said...

kita pakai thumbs print je hanya.. ;)

fazitaismail said...

kat opih kiter masih lg kad tu..hikhik

Arina Shamsul said...

hihihi..pernah juga dulu guna tapi sekarang tiada lagi :)

OgysiJemariSeni said...

Wujud lagi kad tu? Last JS pakai 11tahun yang lampau muuhahahaha

Yana Libra said...

ofis saya tak guba punch card, dtg lambat pun takde rekod..hehe~~ ;P

@ deqla manjew said...

opis gomen still pakai la.. hihi

Irfa said...

sy tulis kat kertas je..lambat pun tulis sama je 8.30.hahahha

dyabunga said...

pernah pakai kad tu..masa keje jdi promoter..hehe