Ini Wilayah Hijau: Tersentuh hati mak nak…


21 May 2012

Tersentuh hati mak nak…

Assalamualaikum,

Petang tadi hany pergi la kedai baju satu tuh, hany hantar abaya untuk jahitkan bg pendek sikit, maklom ler hany ni katik. Siti yang jaga kedai tuh, ada sorang anak…dalam 1tahun 5bulan macam tu la. hany memang selalu la pergi kedai siti nih.

anak dia ni nama edrina. budak nya baik sangat, comeyyy, tapiii susah sangat nak senyum. maybe sebab hany ni asing bagi dia kot so susah nak senyum. beriya la agah dia, ngendeng2 dengan dia…ahaha akdenya dia nak senyum…dia akan pandangggg je. itula reaksi dia.

Petang tadi dia baru bangun tido, lagikla kan taknak melayan. dah lama sikit, dia start senyum senyum simpul. aaaaa sukanya…terus la main main dengan edrina, ngendeng2, cium2 pipi…lepas tu tunjukkan gambar gambar dia. hany suka amek gambar dia tengah konpius and buat buat tak layan…

dah lama sikit, hany pun nak balik, saja la ajak ajak ayam. sebab dah tahu dia takkan nak ikut la. tengok pun kekadang lari, inikan nak ikut. tapi petang tadi…dia pegang jari hany nak ikut skali. ibu dengan ayah dia terkejut. ahaha selalu susah nak ikut orang, hany pun sarungkan kasut kat kaki dia dan mintak izin ibu dia, bawak jalan jalan depan kedai tu jer. eh siap melambai ibu ayah dia lagi…wahhh ko…selalu tak hingin tengok muka auntie kannnn…

pusing pusing, lepas tu pergi la hantar dia balik. sebenarnya tak puas lagi bawak edrina ni, tapi risau la kan apa kata ibu ayah dia lak kan. sesetengah orang dia tak suka orang lain amek anak dia bawak jalan jalan. so hany mcm realize keadaan tu, terus bawak untuk hantar balik.

ibu dia pun amek, dan hany keluar la dari kedai…sekali edrina menangis menjerit jerit nak ikut. aaahhhhh luluh hati mak nak! adeihhhh…kentalkan hati terus blah masuk kereta…masa reverse kereta sempat lagi turunkan cermin, tengok edrina lagi. dia pndang sambil nangis nangia lagik…owhhhh…

**nak anak….nak anak…nak anak…**

Komen
15 Komen

15 comments:

Dieyna said...

olos.. kesiannya dia... huhu

~Sweet Honesty~ said...

kawen lee kalo nk anak..hihihi

Chic Na said...

dia suka kot tp malu2 kucing. sampai nangis2 nak ikot hany. hehe..

sabar ye hany, ada la tu rezeki nnti. :)

D'aNie said...

insyaallah, itu adalah petanda petanda awal..smoga dipermudahkan oleh Allah swt

Cik Nur said...

alololo..ciannyer...lepas ni hany kenalah selalu jenguk edrina dekat kedai tu...sian dia.. :)

insyaALLAH, satu hari nanti hany de cahaya mata sendiri.. :)

Amin..!

Arina Shamsul said...

:)

orang kata kalau rapat dengan budak2 ni,naluri keibuan pun akan selalu muncul dan mengalakkan kita mengandung..allahualam ~

sy doakan kamu cepat2 jadi ibu ..amin~

lelamaisara said...

tak pe ada rezeki kamu tu nanti...sabr eh...:)

best tau ada anak...

Aine Ainun said...

Erm, lama2 nampaknya dia da kenal hani..bdk2pun bijak kan...

Insyaallah, akan sampai masa Hani nanti, teruskan berdoa ye..

wida said...

mesti comel edrina tu..

suzzsuzie said...

bdk2 kalau dh makin rapat n suka kt kita mesti nak ikut...comelkan?

Si Matatajam said...

Hu hu...:-(

Miss BaNu said...

wah sedey laa plak..yela bila budak tuh dah boleh mesra2 ngan kite tp last2 kita trpksa melepaskan die..huhu mmg sedey..

Cik Aini Lavender's said...

blum rezeki hany lg tu..xpe sabar byk2 nti pasti ada..insyaallah

syalinda johari said...

ala hany sweetnya.. ko sabar banyak2 hany, masa untuk ko akan tiba jua nanti..doa banyak2 tau... semoga tak lama lagi ko akan dapat..amen..amen..amennn ya rabbal a la minnnnnnnnnn...

9n0L4 said...

sabor ye dear. same² kite tunggu masenye. ;)