Ini Wilayah Hijau: Makang


18 April 2013

Makang

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, semakin sihat. hehe, sihat tak sihat makang kena makang kan. cuma antara berselera dengan tak jer lah.

541533_636980592983100_596920860_n Lunch hari ni….pasembur.

Hari ni lunch area ofis je, jalan kaki je malas nak pergi jauh jauh. kedai baru bukak. asalnya nak makan nasi daging, nasi daging tau bukan salah eja. tapi tak ada pulok, esok baru ada. takperlah tunggu esok la datang lagi. so makan je lah pasembur. ha, tengah diet konon kan.tapi makan tengahari tak dilupakan ;)

150754_631692340178592_700849795_n ini SUP BELUT

Haaa sup belut ya. tapi tidaklah hany yang makan ni. uisshhh tak lepas tekak ni nak telan, tengok rupe pun semacam je kan. suami yang makan ni, rm9 semangkok ni. rasa ok, sama macam di kelantan katanya. ha, dengar cerita sup belut ni bagus untuk lelaki…hurmm mana mana lah…

384073_619996638014829_698477788_n

Ini adalah sebelum diet bermula. Now mana boleh dah makang ni semua. seb baek dah melantak semua ni sebelum bermulanya diet kan.sekarang air kosong je memanjang, walaupun sangatlah tergoda dengan teh ais. hwaaaaa sedapnya teh ais…sedapnya….

**semoga terus kental dalam berdiet, dan yang penting amalkan pemakanan yang sihat;)**

Komen
7 Komen

7 comments:

Nafisa81 said...

tak rugi pun tak dapat minum teh ais...dah dah...diet!

veesandii said...

assalamualaikum ... imej ke tiga tu mmg mengancam n terancam rasanya . tak salah klu nak mkn sekali jer dlm sebulan . sekali mkn x boleh jadikan berat kamu naik 1kg ... heheheee

Fiza Amran said...

tahniah kerana berjaya diet .. harapka fiza nie kelaut jer la memanjang nak diet ...

Chic Na said...

selamat berdiet & jgn lupa terus jaga kesihatan ya. ;)

Cik Nur™ said...

lama tak mkn pasembur...
Nur pun nak diet jugaklah...

sup belut, Nur pun tak lepas nak mkn..huhuh

Mrs Velentine said...

pergh ni betul2 punyan makang..mu buat MV lapar

Irfa said...

kami sebut 'make' hehe