بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Monday, August 10, 2015

Puding Roti, Nasik Lemak, Teh Tarik, Daging Dendeng...

• بِسْـــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Haaa senarai makanan ajer kannn. Tapi tapi tapi, ini semua hany tak dapat lagi raya ni. Haha melampau kan, takkan teh tarik tak dapat lagi?

Begini ceritanya...

1)PUDING ROTI
- owhhh puding roti buatan Syalinda, sahabat ku yang comey lottey (hahaha puji kemain ni...). Linda punya puding roti, mabelesss melotop terbaekkk ok. Tapi, since ada masalah yang tak dapat dielakkan, rasanya lepas raya ni memang tak dapat la merasa puding roti dia ;( sob sob sob...daku redha linda...

2)NASIK LOMAK
- nasik lomak sedara hany, yang duk di sentul. Hahaha sambal dia pedasss meletop jugak. Tapiii yang ni,kalau nak pergi hari ahad,confirm dapat rasa,cumanya tak tahu lah incik suami nok pergi ke tidokkk sebab ke sentul tu boleh tahan layan jemmmssss. Nak kena pujuk pujuk duluuu niiii.

3) TEH TARIK
- Ni pun macam mustahil nak dapat ni. Buat sendiri je lah. Hany suka teh tarik isteri exbos hany. Sedapppp... hmmm kaktie, nak pi rumah nak minum tehtarik bolehhh? Dah terlepas open house kak tie baru ni...

4) DAGING DENDENG
- hmmm betol ke tidok eja ni, daging dendeng hasil masakan jiran belakang rumah. Serius, ini memang hany suka. Sebelum bersalin,nasik la sempat rasa. Haha jahat kan, terpaksa orang buatkan, kot awak mengidam ngidam. InsyaALLAH rasanya dapat rasa weekend ni. Huiii tak sabor weh nak tunggu weekend.

Haa itulah antara sikit sebanyak masakan yang hang suka. Haha masakan sendiri, hahaha hany suka gile ikang singgang. Ha kau tubik ayat ganu. So last week dah makan lauk singgang ni. Smpai 2hari ikan tongkol singgang. Puas hati...

2 comments:

syalinda johari said...

Weii..ko kalo ngidam bagitau..terpaksa la aku buat..hahahah

Rohani Hashim said...

Hahaha kesian ko weh, xpe xpe... ;)

Followers