Ini Wilayah Hijau: kami...


26 August 2009

kami...

sejak dua menjak hany berulang JB-SK-JB nih,
kebanyakan brg brg hany, hany da 'duplicate'...(betol ker penggunaan duplicate ni?). sbb nye... hany xmoo hari jumaat jer, hany trpaksa angkut seme brg...skrg hany anya perlu bwk beg cm budak skolah tuh, letak purse...selimut(ni wajib bwk)...mineral water...kunci rumah...

so,
sng la utk hany kan...
facial cleanser, body scrub, perfume, make up (hahaha, gune sgt ke make up nye tuh), seme dah ade kat dua dua umah...

Taapiiiii...
ada 1 benda lagik yg hany slalu bwk dr umh JB ke SK... slalu je nak beli 1 lagik nak simpan kt umah SK. bukan mahal pon regenye..cuma sokmo terlopa nak beli...

huhuhu
benda itu adalah SIKAT, and MZ panggil SISIR. betol sisir adalah nama utk sikat gak eyr...tapi hany sikit terkedu n janggal bile mula2 dia sebut sisir, smpaikan hany terpksa berfikir apakah itu sisir...beberapa detik gak la utk dpt tangkap yg sbnrnye adalah sikat.

umm, MZ bukan ngade2 gune prkataan sisir, sbb selalu la dia sebut sisir...sikat tuh sgt jarang digunakan oleh dia.bley bilang ngn jari la...

"b nak g giant la, nak beli sisir, sisir b hilang"

hany siap tanya, "sisir?" pastu hanya diam...lama sket br la dpt tangkap...owhh sikat.

pastuh,
kotor...dia panggil cemar. hany mmg xgune word cemar la, sbb slalu gune kotor kan,
so ms memule dgr, sama kes cam sisir la...siap ty lagik...

"cemar la kete...bile nk g cuci nih"

"ha cemar? ape tuh?" (igtkn benda ke ape ke sbb xprasan sgt)

"laa, cemar, cemar...kotor laaa"

"owhhh kotor..." (smbil tersengeh)

hurmm,
itula br bbrapa prkataan...tapi pen elok lak dia panggil pen...mana la tau kot kot panggil pena..hahaha ko isteri, xbaek gelakkan...xper hany akan gune word pena la utk pen bile ckp ngn MZ...hikhikhik...

Komen
0 Komen

No comments: