Ini Wilayah Hijau: Raya... siri pertama!


22 September 2009

Raya... siri pertama!

hurmm,
lame sey xupdate blog nih, huhu almaklom ler raya kan!

okieshhh, skrg nih dah bley upate blog...da xramai org dtg beraya and hany pon dah x g jln2 sgt dah...MZ dah balek klate kul4 td...dia balek ke klate dulu coz nnti jumaat majlis sambut menantu..so jumaat nnti hany akan ke klate.

ekoran dari peristiwa metal grey cedera, hany ngn MZ tersgt la riso, ye la dgn nak beraya nye pastu lak, kitorg ade kendurik lagik... YA ALLAH....kuatkan la hambamu ini....

metal grey cedera on wednesday...7.30 am. pagi tuh g keje...mmg moody laaa....pagi pagi lagik dah kurus, luruh pahala pose seme...pagi tersebut...acara tepon menelepon seme kaunter bus yg hany ade number, bertanyakan tiket bus...online flight ticket lak...sah sah r sold out kan....then yg ada pon hr raya pertama kul10.30 mlm n harga rm550...aiiihhhh baek xyah laaa tu sehala jer tuh...

1) perkara yg meluruhkan pahala pose ku:

- dgn keadaan hany tgh moody, ise bley lak brguro...dia nk print then printernye cable cukup je smpai kt lappy dia, n dia akan mengadap hany la...dgn celupar dia ckp "alaaa, kena mengadap muka hany lak"

- perggghhhh, berdesing gua nye tlinga, sepantas kilat gua pon balas....tp seyes, ni xberfikir langsung, dia kuar je ayat camtuh, mulut gua kuar camni, "ha, letak je notebook kt situh, awak xyah pndang muka saya, tgk depan" ---> dgn nada marah, tegas n lantang (gua tgh marah ni).
seme yg ada, diam..dgn ensharo skali diam jer...yg si ise..mmg terdiam terus....

- kalau hr biase, xheran r dia nk ckp cmtu...mmg hany ngaku, waktu tuh xley control ape2 dah...

gilosss ar, seawal 9am, dah luruh pahala pose....then, hany terus sambung tepon tepon...tepon MZ tepon hentian kajang, putrajaya, putra...mak aihh tiket xdok beb!!!

sbnrnyer,
kitorg boley je balek ngn bus, tp kami memikirkan nk kenduri, so mestila memerlukan trnsport kan nk kesana sini situ, bak kata siti situ sana sini...and yer ade yg mengatakan sempat je nk repair kete tuh...htr kedai cina knpem bley siap kalau mintak dia siapkan...tapi....

kami pikirkan duit, yer kami mmg kedekut saat ini....wooooo kawan kawan dgn ko nk bagi bagi duit ry kt bebudak mak ayah pastu kuih muih and tambah lagi dgn kenduri kan...byk beb nk gune duit...so thats y kami xbrani nk dahulu kan duit utk repair kete tuh...tunggu insurans je la...xpelaaa kan...

pastuh,
hany dgn slumber badak...(xlaa badak...dgn brtanya pd bbrapa opis mate), maka hany pon try la kol big boss utk bertanyakan jika dia sudi pinjanmkan kete kepada kami...tapi dia dlm miting lak, so hany decide nak kol balek pastuh...tetibe hany sms jer...kuang kuang kuang...kuang ajor pon ade, maen sms jer....seb baek la big boss reply....

hany: ----------- husband sy xcident pg td, 7.30 bla bla bla bla...
big boss : ok, u guna kembara la

alhamdulillah, big boss bg guna cmpany car...kebetolan hany kt jhr, so dia suruh gune kembara yg sememangnye ade kt jhr...tapi, setelah soal siasat...keadaan kembara tidak di izinkan utk perjalanan jauh....uhhhhh mula bertambah riso balek....tapi, trima kasih bebyk pd big boss kerna sudi bg pnjam company car....thank u so much....

pastuh,
tetibe ensharo nmpak hany ulang alik masuk utk kol kol kol n kol...tetibe dia pon ckp

ensharo : Rohani...
hany : ye ensharo... (hany ni mnjawab je...)
ensharo : aku pening r pagi ni... (smbil trsenyum)
hany : sy lagi pening ensharo...
ensharo : pening knape lak.
hany : nk balek kg cmne nih...
ensharo : eh, husband ko?
hany: husband sy...bla bla bla bla .....
ensharo: kalu cmtu gune kete aku je la...kete aku ade..

terus hany terdiam...

ensharo : tapi kete aku power stereng xde n manual la....
hany : betol ni bley pnjam kete ensharo? jap eh sy bgtau husband sy...
ensharo: ha ko bgtau la husband ko dulu...bgtau condition kete aku...

then,
hany terus kol MZ, citer...akhirnye kami brsetuju...ye la kan dr xde kenderaan nk balek raya nih
Alhamdulillah...rezeki kami...trima kasih bebyk ensharo...;)

Alhamdulillah, kami brgerak balek ke ganu tepat jam 1pagi...
Komen
0 Komen

No comments: