Ini Wilayah Hijau: Raya...Siri Kedua!


24 September 2009

Raya...Siri Kedua!

kami bergerak balek ke ganu jam 1pg 19sept. huhuhu tp kitorg mmg da agak dah knpem jem nih...coz a day b4 rayer kan!

yess, seperti yg dijangkakan...
dr kl ke petronas bentong, kami mengambil masa 4jam...walaweiii...xtau nk ckp aper r...jem seyyy. dgn xcident nyer...dgn kete berasap xyah ckplaa...ha knpem r temp naek kan...jln pon tersengguk2 tapi...cayalah kete en.sharo nih...hehehe Alhamdulillah...smooth je sepjg jalan...

sedang elok jam 4++, kami smpai ke petronas after genting sepah tuh...MZ ckp nak tido r, kalau teruskan pon jem gak...so kitorg decide tido kt situh...mmg penuh ngn kete r...ade yg stop utk rest, yg stop tunggu kete sejuk n xkurang yg stop utk 'panggilan pulau'. hany malas kuor dr kete coz da tau nk ke toilet pon konpem beratur pnjang sama pjg ngn jem...so hany layan mata jer dlm kete.

jam 6.45pg,
kami terjaga terus g surau...alhamdulillah kt surau xramai org...tp toilet still pjg cenggitu gak Q nyer...hany ckp kt MZ kite brenti kt tol jabor r...tahan je r..dr bratue cmni same gak...buat rugi masa kan...so after solat kitorg teruskan perjalanan....alhamdulillah...semuanye smooth je...mmg kete byk tp xde stop stop dah....

jam10++,
MZ xlarat nk drive dah...dia nk stop tido...hany tgk jam, ishhh xley jadi ni...kalau stp tunggu dia tido kulbrape lak nk smpai nih...hany pon offer diri nk bwk kete...hahahahaa MZ riso jer...ye r kete manual 1hal...tp xde power stereng...dia risooo jer...ahhh lantak, bile lagi kan...tp dlm otak hany fikirkan lg lmbat la smpai kalau dia tido dulu kan...xmooo laaaa....

hahaha,
hany drive, MZ xley tido riso je dia...betol2 jadi co-driver r dia hr tuh...dgn mata xmoo trbukak dipasa bukak...tp ok gak da teman...nak hrpkan spupu ku si fizah tuh...berdengkur je...masuk kete tido masuk kete tido...ishhh cmno ko nk teman laki ko balek nnti2 jah oiii....

alhamdulillah...
kitorg smpai ke pulau duyong jam 2ptg....hahahaha gile KL-GANU amek masa 13jam....haha.. seme spupu hany gelak je...lame bebenor...bontot xyah ckp r, mcm nk kematu dah...kitorg mandi solat...terus layan mata lagi....




* huhuhu gmbr xchanteq...eiii ni nk beli hp baru niih...
Komen
0 Komen

No comments: