بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Thursday, January 07, 2016

Jaga Anak

• بِسْـــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Alhamdulillah, Adra Rizzqina dah 1thn 2bulan dah. Hahaha masa umur setahun takde hapdet blog pun hahaha. Dan memang tak der celebration pun dia setahun. Ntah maybe sebab kitorang memang jenis takde celebration on besday ni. Besday mak pak pun tak celebrate kan. And fikir fikir dia 1thn tak faham apa apa pun, tak ingat pun celebration pernha buat utk dia. Haha ini bagi kitorang lah. Depend pada individu lah kan.

Alhamdulillah,
Adra sekarang okay sangat. Hahaha bukan lah bermaksud sebelum ni adra tak okay. Tapi hany je lah yang tak okay. Anak 1st kan, dengan keadaan masih baby, ntah macam macam hany rasa. ALLAH dengan suami je lah yang tahu nya. Hahaha macam2 dugaan lah kan. Bagi hany dah rasa dugaan sangat dah, bagi orang lain maybe biasa je kan. Again, setiap orang berbeza lah kan.

Adra sekarang masih lagi macam dulu, haha payah nak tinggal pergi mana mana, buat apa apa. Selalu nak menempek ajer. Memang parah time nak membuang la. Merangkak masuk tandas jugak lah dia. Sudahnya mandikan jugak lah. Kalau 3kali sehari ummi dia masuk tandas 3kali lah mandi.hahaha sabau je lah. Ater tandas nya bukan nya kering mcm tandas mat salleh kan. Sah sah la basah baju seluar nya.

Adra baru start berjalan ngam ngam malam tahun baru. Elok je dia bangun bertatih sendiri. Tapi sekarang masih lagi mcm drunken master la dia berjalan, haha macam orang mabuk ;)

Walaupun adra suka bertempek jer, tapi ada masa dia ok je main main sendiri. Kadang kadang lama jugak dia main sendiri. Maka boleh la hany buat iklan utk promote greenaard ke,hapdet blog ke. Tapi biasa payah la nak tinggal dia, nak pergi dapur utk buat kerja rumah. Sebab jenis nak ada orang sebelah. Biasa buat semua masa dia tidur. Sekarang dah besar, tidur pun lama jugak la. Alhamdulillah la, kalau dulu semua benda tak boleh buat. Time tido takleh ada bunyi langsung. Syukur sangat2. Yer lah kan, dah makin besar, lain la pulak dia kan.

Ha ni gambar adra dari 1 hari smpai 1tahun. Hehehe masa 1hari smpai 100hari kitorang amek every week, lepas tu 1bulan sekali. Hahaha mak mak sangat, suka amwk gambar anak.;)






Okay lah, panjang pulok entri kali ni. Hahaha...

3 comments:

Mrs Velentine said...

dah besar,,,makin comel..

Yana Libra said...

besat dah diaaaaa :)

hehe..first time mmg susah kan

syalinda johari said...

Budak montel ni..meh nk cubit sket

Followers