Ini Wilayah Hijau: Shopping…


13 October 2012

Shopping…

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Shopping time!!! masih lagi cerita di Beijing.mahappp ada sikittt jer lagi ni.ahaha tak puas hati la kalau tak tempek semua gambar kannnn. Ni semua hany campur tolak bahagikan jer. ahaha malas nak buat 1entry untuk setiap tempat shopping. Masa pergi GREAT WALL, kitorang ambil pakej kereta la,then sekali la di bawa ke SILK factory, JADE factory, SILK Street…

DSC_0432 selimut or cadar, ahaha tak hengat.

DSC_0433 angry bird…

DSC_0447 kain pasang

DSC_0450 RM150 4meter

DSC_0441 sutera jugak ni

DSC_0443 hany berkenannnn sangat yang ni. tengoklah harga 1280/2=RM640….

page

;)

Seterusnya, di JADE FACTORY…

DSC_0770 kalau dah jadi mcm ni, ribu ribu harga dia….

DSC_0757 oloooo cute nya laaa

DSC_0784 cincin…

DSC_0778jadi model  tolong try untuk suami suami belikan buat isteri kesayangan….

IMG_4107 hany beli cincin jer. ahaha haruslah kaler hijau, baru nampak keJADEan nya kannn. serius tak ingat harga, kalau tak silap RMB150, dalam RM75.

Seterusnya, ni gambar masa shopping area wangfujing. tempat ni dekat jer dengan hotel kitorang stay tuh. dia macam lorong gitu, ala ala petaling street tu.tapi kecik jer lorong nya.

DSC_0657 sempit jer lorongnya…

DSC_0652 murah murah barang kat sini…kena bargain la kan.

DSC_0663 minum teh. ahaha kecik jer cawan nya kan.

DSC_0662 aper tu…untuk budak budak…

DSC_0661 patung patung pun ada…

Seterusnya SILK STREET. nama jer street, tapi sebenarnya dalam building. ha kat sini pun senang nak pergi sebab hentian train dia sangat la dekat dengan building ni. kat sini korang nak cari henbeg, banyakkkkk gilerrrrr, luggage….baju, alas meja, kasut, cap, semua benda lah kot. Nasik lemak tak der lah.

Kat sini, dorang boleh la cakap melayu sikit sikit, miss mulah mulah, masuk miss, mulah mulah…malaysia. ahaha mesti itu jer dorang hafal kot. dah tahu sangat dah orang Malaysia ni suka shopping.

DSC_0540 kedai hijau ;)

DSC_0544 pilih pilih…tengok mana berkenan…hany tak beli pun henbeg. hany susah sikit kalau nak beli henbeg ni,ntah kena ada kriteria tertentu. padahal henbeg hany skrg tunggu masa je talinya tuh.

DSC_0565 kedai tak ramai sangat orang kot.

DSC_0562 tengah ushar casing iphone.tak der yang berkenan laaa….

okayyyy, sudah cukup sudah gambar, banyak kot ni.mampus la kalau habis quota blogger nih.hehee…so far shopping kat sini memang heaven la. tapi korang kena la pandai bargain yer. contoh boot. mmbe hany beli, harga asal dia letak dekat RMB2000 kot, dia mintak RMB500. tak dapat. lama gak duk tawar menawar, tak dapat jugak. dia pun blah. siap keluar hisap rokok, sekali yang meniaga tu datang cari dia, sampai keluar bangunan cari tuh. bagi la dengan harga RMB600= RM300. ahaha murah tu beb. boot kulit, tingginya lepas lutut. kalau kat sini memang riban la harga. jangan risau dah cek bukan kulit BaB!.

ada lagi tau entry kat beijing ni, hehehe entri ke GREAT WALL;)

Komen
17 Komen

17 comments:

wida said...

mmg best lah kalau dpt shopping kat china ni. haii bila lah dpt pergi ni

fiqkbe said...

best giler! teringin nk shopping kt sini jgk....

E'in said...

wah bestnye dh sampai sane..

Cinta Misteri said...

Bestnyeeeeeee...... Adik CiM ada kat Beijing, kami jer belum sampai ke sana. ada plan nak gi jenguk dia sebelum dia tamat belajar nanti.

Shoping jgn tak shoping. okey jugak, dgn pic-pic ni leh minta tolong adik carikan (mana tau ada yg bekenan di hati)

Cik Nur said...

wahh..mmg rambang betul kalau shoping mcm ni..!
byk betul barang..

Cik Aini said...

wahh
boleh gila ni mcm ni..
mahal nya baju tu smp ribu2,syg duit la plak kalo beli smp harga mcm tu :)

NISA KHAIRI said...

Kalo pergi sana memang gila shopping dibuatnya.. Tp bab makan.. Ayoyo fail ooo.. Tak boleh terima di tekak.. Ingat lg order nasi goreng, skali nasi goreng mari dgn kuah... Minyaaaakkkkkk

Si Matatajam said...

Bestnya shopping..rambang mata tuh!

Nyue said...

best nya p china...mmg rambang mata la...murah ke sana..?
rkn ofis pernah p china dia ckp mahal mne...mayb depend tempat kot..nk sevonier 1..hehe

Mrs Velentine said...

wah banyaknya pilihan

Miss BaNu said...

fuyooo pi beijing tuh bestnyer...

Chic Na said...

hany ada shopping souvenir utk cik na tak? hehehe..

lelamaisara said...

wahhhhh...shoping shoping ...untuk saya ade tak tu....kalu tak de g shoping ag sekali ye...hihiiiii

SweetYatt said...

tapi ani... ttp juga pakai dgn handsoap baru smooth masuk nya kat tangan.. pakai plastik sakit gak... dah pakai sampai la ni tak buka2 dah... basuh pinggan berdentang dentung bunyik gelang tu he he he..

Deq's Qienz said...

ha shoping sakan nihhh..

Arina Shamsul said...

wahh bestnya,saya kalau dah masuk kedai beg,mesti ada satu bawa keluar..hehee.

nak gi china juga la..haha.

Che Rosliza Che mat said...

seronoknya shopping kat negara orang...