Ini Wilayah Hijau: Antara Kegilaan & Kesukaan…


06 December 2012

Antara Kegilaan & Kesukaan…

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Ha, gila & suka. macam mana tu. hehehe jangan risau masih waras lagi ;) Nak bercerita pasal KEGILAAN. Rasanya tak sesuai kot perkataan KEGILAAN tu, tapi tak per lah taram saja.

1) CHAR KUEY TIAW

- Serius, rasanya memang hany agak gila, asyik nak makan CKT ajer. ada satu hari tu balik ke Equine sana, jumaat malam hany pergi makan CKT sorang sorang sebab MZ keje malam. Gasak la kan, sebab teringin sangat nak makan. Lepas tu sabtunya, MZ berpuasa kalau tak silap. Dia malas nak fikir makan kat mana….hany ajak pergi makan CKT lagi. ahaha hany boleh tak cukup 1pinggan ok. MZ yang berpuasa steady je makan. last last hany order 1pinggan lagi…Niat hanti nak makan sorang sorang, sekali macam tak sampai hati…share lah dengan MZ.ahaha tamak kan…

- Kat Ganu pun mencari CKT jugak, tapi ntah hany rasa macam susah pulok nak jupe. Ada sekali pergi Mydin Mall, naseb la ada yang buat CKT. Lepas tu, 2hari lepas pun makan CKT lagi.ahahaa gilerrrrrrr;)

 

2) DURIAN CREPE

- Ni pun giler jugak, tapi sekarang dah tak sangat sebab kena sound dengan MZ. dia suruh makan durian yang buah tu jer. sebab durian crepe kan ada campur mcm krim ke apa orang panggil tu. MZ tak bagi hany makan banyak banyak.

- Hari rabu ke khamis, dah order dengan akma kat ganu ni, lepas tu pergi equine order lagi.aaa sodapnyaaaaa…pastu balik ganu order lagi.ahahaha ok itu last kot…hehehe takmoo order dah ;)

 

Kesukaan Pulak…

Hany, kalau dah suke sesuatu tu contoh atudung ke baju ker, haa siap lah mesti asyik pakai yang tu jer. hehehe…contoh macam tudung ni…

546837_550989908248836_689354293_n

TUdung ni corak dia macam baju askar sikit, ada hijau askar tu,ada grey and hitam. makanya bila dah ada hitam tu, ikut suke hati jer nak pakai kan. suker tudung ni sebab dia awning lembut tu bukan hard awning, so takkan kemek la. Lepas tu, tudung ni pulak besar. so sangat selesa. SIze L.

Sudahnya, pakai baju hitam tudung ni, pakai baju grey tudung ni, pakai baju dark pink pun tudung ni.ahahaha ada aku kesah! Tapi adalah jugak yang perasan dan tegur. ahaha habis dah selesa kan.

Dah dua orang tegur asyik pakai tudung sama jer. alaaaa nyah, i pergi kerja tak ada la pakai tudung ni jer. U tak pernah tengok i pergi kerja, lepas tu kebetulan u jumpa i memang i pakai tudung ni…jangan la kutuk i nyah…ahahaha tu tak kira lagi yang tanya, “Apsal ko pakai tudung besar besar ha?”

Apakah yang harus ku jawab, takkan u tak faham lagi nyah? Takpe lah i senyum je dengar soalan u tu…;)

Komen
16 Komen

16 comments:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

durian crepe tu tau la mmg menjadi kegilaan skang ni hikss,,,pasal kesukaan tu xkisah la asalkan kita selesa apa peduli org nk kata kalau asyik ulang pakai jer apa yg kita suka tu :-)

Chic Na said...

tak gila lah. gemar je. hihi.. kena beli byk2 kaler la tudung tu. br leh gilir2. org tu sj je nak kepoh. huhu..

Cik Nur said...

kesukaan kita sama..kalau selesa dengan satu pakaian tu..itu jeee..hihihih...

lantak la apa org kata, yg penting selesa..

Si Matatajam said...

Peduli apa org kata janji kita yg selesa..M tak demam crepe doyan sb M x makan doyan ha ha..

syalinda johari said...

hari ni dah sampai equine ka weh

fazitaismail said...

haha sama lah kita kak..
kalau dah suka mkn sesuatu tu nakkkkkkkkk jekk mkn selalu..kekdg hubby tgok pun naik loya dah..haha

psal kesukaan tu pun sama..kalau bleh hari2 nk pakai baju n tudung yg sama..hehe pelik kann...

Nyue said...

kegilaan akk tu..nyue xmkn..hehehee....
kesukaan sama akk..eheheheh.....coz mayb sbb selesa..ehehehe


cantik spek tuu.....

dya bunga said...

char keutiaw tu kesukaan dya

Mrs Velentine said...

tudung besar pun salah ker??

kinara kinatara said...

alamak...kina pom suka makan CKT...sedap kan..huhu

Dayana Bahar said...

char kuew teow .. suka gak.. durian crepe. kureng skit.. muak lak

LYAfrina said...

hehe..comel je pakai spek tu...

sama la dgn lya..bila dh suka satu2 tudung tu..mesti asyik duk pakai y tu je

Solehah Shamsuddin said...

haha tudung besar pn nk tanya.habis yg bertanya tu suka tudung kecik2 ke?

N.Aima K said...

suka spek awaaakkk tuu....

etuza said...

ala belum pernah rasalah maklum orang pedalaman Sabah..kebetulan tergolong org tak berepa ngam durian..mana satu lah hehehe...

Cinta Misteri said...

kesukaan CiM bula tengok org2 sekeliling CiM suka
kegilaan CiM belum lagi. Tengok tak citer Aku Tak Gilerrrr!!!

lawakgiler citer tue