Ini Wilayah Hijau: @Pulau Duyong


18 June 2010

@Pulau Duyong





Hany masih kat kampong lagik,
sebelom menaip lebih panjang, thank u pada yang komen and bagi semangat k...thank u so much...

tak tahu ler biler nak balek kan...ntah ler, tak tahu nak cakap ape kan...macam hany balek pon tak de ape2 boleh buat, tapi at least hany ada di rumah kan...so mak hany tak la rasa keseorangan kat rumah kan, hadapi saat saat macam tuh kan.


sepanjang hany ada kat rumah ni,
rasanya ayah hany tak de la teruk sangat, tapi kekadang datang gak seriau tuh, ye r kan...dah la sokmo tengok cite cite seram nih (ha as, ko la nih ajak aku tengok...), mula la kan terbayang ntah hape haper...tu yang hany paksa MZ ikot hany balek gak...hehehe


sekarang nih, time maghrib jer,
ha mula laaa dia meracau...mule mule tunjuk tunjuk ape tah...pastu lak panggil panggil lak...then merenung renung, macam kita main lawan tenung mata tuh...ha macam tuh ler....meremang tuh tak yah cakap laa...


kebetolan semalam malam jumaat kan,
hany and mak silih ganti la baca Yasin, pastuh mak lak duk sembur sembur air yang pakcik hany buatkan... seb baek la kejap je ayah meracau...pastu suruh makan nasi and terus suruh makan ubat. kaki bengkak kan...doc cakap gout...hurmmmm


Hari tuh mak hany kol nanges nanges, waktu maghrib ler...memang bila hany balek, tengok keadaan ayah okey, tapi bila selami betol betol, kalau hany di kedudukan mak, mesti hany pon dah tak larat kan...mestilah takot kan...dengan keadaan macam tuh pastuh sorang sorang pulak kan...mau nya nak giler...hari tuh mak macam sedey sangat....sampai mak cakap, balek laaa...korang bleh selami tak...bila seorang ibu, menangis mintak korang balek...anak mana mampu tolak kan....


ituler hany rasa,
dah la masa tuh hany kat opis tengah OT, terus kemas barang, walaupon tak balek malam tuh...tapi satu haper pon ko tak bleh buat dah, ye r hati ko takde kat situh dah....hurmmm....


hany, masih tak berjaya pujuk ayah nak datang duk ngn hany, pastuh lak pakcik hany nak berubat ayah, so better jangan bawak ayah dulu...semoga semuanya kembali normal...ameen...


Tetibe, jam 11.50malam
ayah bangun, terus berjalan keluar, tapi masih dlm umah..ada satu meja, tiba tiba ayah hentak meja dengan tangan kuattt wooo, tekejut kitorang...pastu mak cepat2 sembur dengan air yang pakcik bekalkan...pastu ayah bukak selak rumah...bukak pintu...kitorang follow je dari belakang...pastu kat serambi rumah...ayah duduk atas kerusi...duduk je situh...giloss dahla kat luar rumah gulap gulita....mau dok seram kan...fuhhhh....


pujuk pujuk...ayah masuk rumah kembali....

Komen
0 Komen

No comments: