Ini Wilayah Hijau: Fear Factor, LINTAH!!!


09 June 2010

Fear Factor, LINTAH!!!


Ni entry recycle, dari blog lama hany, tapi rasanya ada antara korang tak pernah tengok...hany buat bekam lintah. sebenarnya hany takot n geli nak buat tapi, perasaan ingin tahu, ingin merasai tuh sangat kuatkan...maka hany buat ler...

sbnrnye panjang je cite sblom gambar...tapi hany dah cut sbb nak korang tengok gambar terus...


Lintah dipilih, eii xgeli ke kak

ha gigit gigit, tgh cari ktner port yg sesuai utk digigit


elok je, lintah tuuh dpt part mane nk digigit, saat tuh rasa mcm kena gigit ngn semut api tuh, ha itu ler prasaan nyer...3ekor akak tu letak kt blakang leher...tp yg sekot tuh, xdpt gigit...xtau r naper, dh lame sgt, xgeget geget lg...skali hany rs mcm akak tuh tekan sesuatu kt leher, bunyik mcm kite gune pen tekan tuh, tp xrase ape2...lepas tuh akak tu terus letak lintah tuh...then rs mcm kena gigit...rope ropenyer dia tlg buat lobang utk lintah tu gigit...lebey kurang 5minit dh xrase ape dh...

saat nih, oot pon mnjalankan tugas sebagai fotographer....ye la hany pon xnmpk lintah tuh, so teringin gak tgk kan....

ni rsnye selepas 10min kot...xigtlaaa tp eiii tgk yg tengah beso seyyy


Seterusnye gmbr close up sket dr oot, bg geli sket korang tgk...eiiii meremang lak bulu roma bila tgk.....




Mwahahaa geli kan...eiiii beso sioottt...tp ni gmbr dkt mmg la beso...aina ckp ha hijau hany suke...lintah pon hijau daaa.....k, smbil 3ekor kt leher jalankan tugas dia, hany tmbh lg seko, kt kepala...eh bukanla kt dahi...ha yg ni pon susah nk gigit...dpt gigit elok lak tgh2 kt dahi, perghh lekat tanda la nih pasni....

start je lintah tu hisap, xtau nk explain cmner geli siottt, tgk sendiri r reaksi hany....

ko tgk tuh, tgh sedap isap darah nih...ms nih still geli lagi...


cmne nk ckp eh, nk explain prasaan saat lintah nih hisap eh, mmg xrasa sakit...tp utk kt lhr mmg xrase ape2 la..tp yg kt dahi nih, dia nye badan melintang cmtuh, then bila dia isap darah...bley rasa badan dia makin mengembang, ha tang tu la rs mcm dia bergerak2 menjalar kt dahi...xtau la nk ckp ape...memuler tuh, berair gak la mata nih, takot ade....geli pon ade....

hehhee...dh bley tersenyum dah...berlagak je kan...

tengah2 layan je benda nih duk hisap, smbil sembang ngn abg kt depan nih, dia siap kutuk lagi, mcm ade ketumbuhan kt muka jer...ampesss tol...pastu dia gelak tgk hany....tiba tiba, lintah kt dahi hany mcm jatuh...tp bdn yg blakang je jatuh...at the same time dia still isap lagi....mak aiihhh ms nih trkejut giler....dh dtg balek prasaan geli, tmbh lak terkejut.....

ye la...tibe tibe jatuh kan n trgantung btol2 kt hidung hany diantara 2biji mata ku....sbb byk sgt hisap darah dh xley melekat maka dia trgantung cmtuh...oooo ms nih menjerit gak la hany...pastu oot pon menjerit tgk then ketawa sama2 ngn abg kt depan...mungkin ketawa kan reaksi hany, mungkin ketawa keaddan lintah n muka hany ms tuh...cm ade belalai aina kate...eiiii

ha amek ko, terkejut....

Geli sioot, bile badan dia tersentuh ngn kulit, nak nak lagi kt hidung aiiiii......


Soot mmg gembira gile tgk hany cmtuh, mcm2 dia bandingkan, cm ade blalai laa...yg abg kt depan gelak mmg xigt la gelak...siooottt jer....pastu hany amek tisu alas, supaya xsentuh kulit hany....



Selepas brape lame tah...yg kat leher pon jatuh sbb dh kenyang kot...tp lame laaa....then dikuti yg kt dahi...lebey kurang kul12 br siap seme...perghhh lenguh beb....bile lintah tuh jatuh jer...still byk lagi darah keluar...ty la akak tuh, dia ckp darah nih still akan kuor smpai sok pagi...mak aiihhh bley tahan gak....

Kesan tinggalan lintah...amek ko 'nanded'....

tersennyum gembira...yeahhh dh siappp.....


abg kt depan hany still xsiap2 lagi, hahah padan muka gelakkan hany lg...lepas byr je, kitorg terus blah...smpai umah, hany buat la kapas kt muka n leher sbb nk mandi...darah mmg xbrenti asyik kuor jer....hany tido je terus...nk wat cmno kan..bior la darah tu beku sendiri....

ha, korg tgk nih, pg  hany bgn, terkejut tgk dahi...darah bekut...hitam eiiii....

darah beku kt dahi...rs cm kena tembak n darah berkecai.... ;)


kat leher xyah ckpla...mmg penuh darah laaa...on da way ke opis, hany beli handyplast letak kt leher, tp kt dahi xsmpai hati nk letak...tp lekat tanda laaa...ajak ape lagi kutuk la...mcm auntie laa ade 'nanded'...ooo xpe xpe....

ha, nmpak tuh tanda...elok je tengah2 tuh...sioottt...


umm, honestly, hany xterfikir pon nk buat nih tp on da spot je kan...apepon hany bangga ngn diri hany...weiiii takot seyyy geli lagi, igt senang nk hadapi prasaan nih...thanks to cik oot, pemberi smangat n tukang gelak....




Komen
8 Komen

8 comments:

fazilzura said...

YA ALLAHHHHHHHHHHHHHHHHHH

zura siap scroll laju2 .. waaaaaaa
geli2 ..
kalau lintah ni zr tgk dr jauh pun dh jerit cm nk gilos.. ni kan plak melekat kat dahi .. adehhhhh

nARd eLainY said...

ishh..gile kental n berani..tabik spring ahhh..tgok pon dah gelik..yarkkss~

kella said...

eeiiiiii... tidak!!!!! rrrrrrr

Jemari Seni said...

Hany.... Gelinyer tgk lintah kat tengkok tu... Tak tergamak la JS nak buat...eeeii!!! naik bulu roma.

soclose2213 said...

alamak hany gelinya tengok besor giles..
hany apa kesannya erk? nak tau gak ni..

suamihanyisterizuki said...

zura,hany pon geliiii, tapi bila dah lelama dia duduk tuh mcm stabil..dah ok ler...

nard, meh try nak...fear factor...hahaha teringin nk tgk, mesti nadia menjerit2...imagine imagine...

kela...jommm

js, tp betol yg kat tengkok tuh mmg kaw kaw geli, sbb besooo

su, waktu nih, hany sakit kepala jer...selalu la, so org tuh sarankan gunakan lintah buang darah kotor...ok la, rasa ringan la sket kepala pastuh...

IbuDhira said...

gila brani Hany!!!! geli oooooooooo..eeiiii

tricksrex said...

wah i likeee..mane nak cari ek??