Ini Wilayah Hijau: Dokter pesan supaya...


02 June 2010

Dokter pesan supaya...






1) Jangan makan seafood. udang, ketam bagai...
-ok fine, boleh je tahan kan sebabnya bukan makanan harian pun nih. sebenarnya baru plan nak g flamming steambot, ok tak pe lah cancel je lah, next time lah.


2) Kopok Lekor pon elakkan kalau boleh
-WHAT!!! KOPOK LEKOR pon? waaaa mane bolehhhh, dah la balek dari ganu baru nih, banyak memborong kopok lekor...ishhh mane bleh tahan nih.


3) Rendam kaki dengan air panas+air garam
- air panas ke air suam? giler la melecur kaki den. mau nye tak berjalan lak kan. ok doc nanti saya buat. hari tuh saya dah rendam air panas cuma tak campur air garam jer.


4) Sebelom tido, urut urut kaki, eh macam ni lah doc cakap. Sebelom tido suruh la suami urut urut kan kaki ;)
- Mohamad Zuki, ini doc cakap tau...sila alert yer...demi jaga kaki isteri mu yang sakit ini ;)


5) Jangan pijak simen, kalau kat umah, pakai selipar
- ok, yang ni memang selalu ponn saya amalkan doc.hehehe pakai selipar hijau lagik tau.


6) Pakai selipar yang lembut
- Mohamad Zuki.... weekend ni kena shopping selipar baru yer...yang selesa, sedap dipakai, lembut di pijak. hurmm brand ape eh yang selesa, lembut, tak keras dan tak sakitkan tapak kaki....korang tahu?



Komen
5 Komen

5 comments:

cik daisy said...

kat bata? yg jenis tebal tu.. mmg lembut. kakiku pun tgh bengkak2 nih. tp sbb preggy ni ler.. wuahahaha! mmg awal2 dah beli sandal modernmum. best.. mcm jln atas tilam ;)

cik paro said...

knape dgn kaki kamu??
ada allergic atau luka??

suamihanyisterizuki said...

bata eh...ok akan di jengah bata weekend nih...

ntah ler, mcm gatal pon ade, alergic pon ade...taktahu ape sebab...tibe tibe sakit...riso gout jer....

Anonymous said...

wanita yg tlh monopos saja yg kena gout...ini fakta!

suamihanyisterizuki said...

owhh ye ker cik any? ok tengkiu...lega lega...