Ini Wilayah Hijau: Tok Chik Takdok gigi...


20 June 2010

Tok Chik Takdok gigi...







Tokchik tuh mak and ayah hany,
Tokchik asim, ayah hany tokchik gati mak hany...hehehe ni la panggilan anak spupu hany kat mak hany...tokchik tokchik tokchik....dengan pelat nye dia nye bunyik tuh...


ini budak aaa cakap pelat...


si haziq aiman nih, memang rapat ngn mak ayah hany dari baby lagik, dulu masa mak ayah hany segar and sihat, selalu la si haziq ni duduk kt umah hany sementara ibu dia baush baju, siapkan keja rumah, sediakan makan bagai...sampai la besa nih...besar pon tak la besar lagik cakap pon pelat lagik...even ayah hany sakit pon, dia tak takot...dia borink borink kat rumah dia, jap lagik dia datang la umah hany....


dia naek umah, pastu dia g kt bawah meja, amek satu kotak kaler biru. tuh port dia n barang dia. kat dalam tuh ada hanya medal masa menang sekolah dulu, ada wisel, ada tanda harga pada roti tuh, hany kumpol masa duk kt matrik and ada la satu buku kecik. dia akan maen dgn barang2 tuh....pastu nanti agak2 dah borink...dia simpan balek dalam kotak, kadang kadang tak simpan pon dia tinggalkan jer...pastu dia letak balek then dia turun...esok dia ulang balek aktivti dia nih...


pastu,
baru baru nih, dia nampak mak hany gelak, pastu dia cakap "tokchik takdok gigi", "tokchik takdok gigi"...dia duk ulang banyak kali...seme gelak je dengar dia cakap camtu...budak budak kan...pastu jentik jentik dia panggil ulat...


dia takot ngn hany, sebab jarang jumpa, kalau hany ade kat romah dia tak naek...tapi balek baru nih, dia elok jer naek umah, pergi kat port dia macam biase...huhu



Komen
0 Komen

No comments: