Ini Wilayah Hijau: Seram Sejuk gak ar…


28 June 2010

Seram Sejuk gak ar…


ni cite dah lapuk, tapi nak gak letak kat belog hijau nih…kan hany ade pernah citer pasal ayah hany yang kena kacau dengan lembaga hitam kan before nih…


sejak dapat kol dari mak, bergegas r pulang ke kampong…sah sah la ajak MZ balek sekali coz hany nih penakot gak hehehe….


masa kat romah dgn ayah hany, bila maghrib jer, ayah macam pandang ke atas jer…ke atap, pastu mata ayah macam duk tenung something je…kitorg tanya, panggil macam tak dengar (mmg ayah kurang dengar), tapi kitoragn panggil tepi telinga laaaa….bila dah tepuk bahu, tetibe ayah macam terkejut…macam baru sedar jer kan…


ada satu malam tuh, khamis malam jumaat,
mak dah lepas baca yasin, hany tengah baca yasin…mz dgn mak ada sebelah ayah masa tuh…mmg ayah masa tuh duk tunjuk tunjuk sape tah, melambai laaaa….pastu ayah bangun dari berbaring duduk congok…MZ ada sebelah nih, pastu tetibe ayah tarik bahu MZ sambil tunjuk ke arah bawah meja, yang betol betol sebelah hany solat…

“ha, tuh napok toyol tuh, tuh tuh”

mz selamba lak tanya..

“mane pok mane”

eiii lepuk kan, geram tol…hany mmg tengah baca yasin, sesekali hany pandang bawah meja…hahahaha gilosss serammm berdiri bulu roma…

pastuh, jap pastu ayah macam tepis tepis benda…acapkali gak laaa…


but then, bila dekat2 kul9, ayah ok alhamdulillah dah macam biasa dah…pastu kitorang pon amek kesempatan laaa, tanya macam macam….


yang duk tepis tepis tuh, dia cakap dia nampak ada orang nak cekik dia, kuku panjang…tapi muka tak nampak saper…hohoho terus hany pandang mz…cool giler muka suamiku fuhhhhh, kaulaaa hero ku…;)


last last, hany cakap dahla tak yah tanya r, kes takot punye pasal. tapi seyes kagummmsssss giler ngan mak hany, langsung tak takot. korang bayangkan mak berdua je ngn ayah…maghrib, tengah malam….hurmmm


sekarang nih,
tiap tiap maghrib hany suruh spupu hany g teman mak hany, bila dah nak masuk kul9, dia balek la umah dia…depan umah jer, dekat sangat sekangkang ultraman je jarak umah….


and sambil sambil ni pon, pergi berubat jugak laaa…InsyaALLAH, dengan izi ALLAH akan kembali ok…amennn….
Komen
2 Komen

2 comments:

cik pink said...

sama2lah kite doakan yang terbaik untuk ayah akak..amin...

fazilzura said...

kene amal kan 3 KUl, ayat kursi jgk..

emmm dr pe yg hanny story ni , mmg sah le abah hany nampak tu ..
kdng2 ada manusia 'terpilih' yg leh nmpak .. normal le kan, mmg wujud pun.. tp kite as Makhluk ALLAh s.w.t jgk , usaha & doa byk2..

zr pun now amal baca ayat Kursi tu .. baru tenang nak keje