Ini Wilayah Hijau: Peraduan “Aku Terima Nikahnya…”


25 June 2010

Peraduan “Aku Terima Nikahnya…”





Mahu  masuk contest lagik…hehehe kali nih contest AKU TERIMA NIKAHNYA…

Nak tahu camno… jom KELIK SINI

ok meh tengok apa yang hany nak taruhkan…


DSC_0107


hurmmm, apa yang istimewanya eh? harusss laaa istimewa sebab saat inilah hany sah menjadi isteri mohamad zuki, yang mana hubungan kami dah halal yer. ni gambar akad nikah kami…Alhamdulillah, dengan sekali lafaz sahaja kami sah menjadi suami isteri, ameen…

Akad nikah kami diadakan di masjid Pulau Duyong, jam 3petang, hari Jumaat iaitu pada 9 sya’ban bersamaan 31 Julai 2009.

Istimewa sebab:

1) hahaha persalinan akad nikah dan bersanding adalah persalinan yang sama. hohoho unik kan unik kan…jarang orang buat akad nikah dengan baju songket siap bertanjak lagik tuh…dan bersanding pon baju songket yang sama kan…


kitorang siap pening duk fikir, selalunya orang akad nikah akan pakai songkok kan, tapi mana la nak match kan kalau pakai baju songket gah macam pahlawan, tetibe pakai songkok hitam….hohoho lawak weihhhh, pastu bila cakap pakai je la tanjak kan. MZ lak gelak, hahaha

“hahaha, jap lagik tok kadi terkejut, tersentak, semangat dia nih nak nikoh benor nih, smpai bertanjak bagai akad nikah”

tapi,
ade ke hal…ade kami kisah….this is our big day. so biar kami tentukan. so kami teruskan jugak dengan memakai songket nih. and baju nikah dan bersanding adalah persalinan yang sama.


lagik...
kitorang nikah 2 minggu sebelom puasa...hohoho bukankah itu unik??? semua membe membe duk perli jer, nikah time nak puasa...hohoho tahan ke tahan ker....ape kess kan...malam kan ade...ape susahhhhh!!!

ok, itu cerita hany & MZ, kamooo mahu join jugak? jom KELIK SINI

Komen
7 Komen

7 comments:

fiq said...

erk, 31 julai 2010?

suamihanyisterizuki said...

ahahaha, salah salah...baekk betolkan sekarang...wooooo

Amir Izzat said...

salam,
ehem2..wah! amir nak join boleh? tapi amir tak kawen lagi..haha

suamihanyisterizuki said...

tak bleh tak bleh, nanti amir menang...jgn masuk

fazilzura said...

singah ..


wahhh nikah 2 mingu b4 pose.. kuss semangatttt

suamihanyisterizuki said...

hahhaa,

kussss memang kussss gak r zura, kena bangun awalllll pagi time bulan pose, kes mandi wa**b...hehehe

zura, jom join contesttt...

Nidza said...

salam...samalah kiter...nikah 2 minggu sebelum posa...result contest 31 julai 2010 yer...tggu tau....tq sbb join...meh ajak kekawan lain join gak...