Ini Wilayah Hijau: owh inilah running man yang diperkatakan itu…


18 February 2013

owh inilah running man yang diperkatakan itu…

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Okey, Running Man ni, rasanya semua orang dah heboh dah sampai mana dah orang tengok kan. Dannn mek pertama kalinya tengok adalah semalam. ahad malam, jam 12 tengah malam kot. eh dah masuk isnin la kot.ntah lupa waktu.

Alkisahnya, sana sini kot orang duk up status cakap pasal running man, lepas tu selalu la masuk blog DD nih. dia memang hantu korea kan.apa yang dia cerita tu mek baca jer, kadang kadang tak ada effect pun sebab mek tak layan cerita korea nih. DD kan dia kan ahaha macam gaya nak ngumpat pulok.ahaha ampun DD. DD  selalu cerita kat blog dia, pasal karektor yang dia suka dalam running man ni semua. mek baca la, tapi macam tak berminat sangat sebab fikir, ni mesti cerita yang jenis sambung sambung ni. malas la nak follow. sekarang mesti dah beratus ratus episod dah….so abaikan ajer lah.

Lepas tu, Dapat pulak opismate hantu korea. ni memang betul la minat korea kan. ada satu hari tertanya la dia pasal running man ni. dia apa lagi excited gila la bercerita kan. Mek ni ada la ONE HD tu, tapi memang tak pernah tengok la.makanya lepas tu gigih la mencari kan, kot kot la ada siaran running man tu kan.

running_man_shinkishin

Maka, satu malam tu, mek dengan MZ pun ngadap tv kan. tiba tiba ada la ulangan running man ni.Mek pun cakap kat mz, jom tengok dulu. semua orang cakap besh. mz ni lagi la kan mana nak melayan korea punya cerita ni kan.

Masa kitorang tengok ni ulangan yang Running Man Olympic tu. gigih 2orang ni mengadap tv. kalau tak silap kul12 start ok. padahal esoknya kerja. gigih menunggu ni, nak tengok la apa yang besh sangat yang selalu sangat diperkatakan.

Kitorang memang bantai gelak gila gila ketawa terbahak bahak, nak nak tang dorang berlumba kat atas ais tu, yang geng running man ni peserta pertama, laju gile kat depan, sekali salah laluan, sepatutnya kena pusing kat selekoh tapi dia dah laju sangat terbabas. serius, memang gelak tak ingat la. ha ngko penangan running man. dengan mz sekali melayan. sudahnya kitorang tunggu sampai kul 1 lebih. ahaha…gigih tak gigih kan.

running man cartoon 

cute meh ;)

Honestly mek boleh melayan, dan dah jatuh cinta sikit dengan running man ni. tapiiiiiiii, ahaha serius nama sorang pun tak hingat. ahaha. maybe orang lain enjoy sebab dah kenal pelakon, dah tahu perwatakan dan enjoy tengok dorang kan. tapi hany enjoy tengok gelagat setiap peserta. yang lain lain memang tak tahu sebab tak kenal sangat kan.

yang pasti, duk mencari lagi kot kot ada lagi siaran ulangan episod lain pulok running man ni.hehehe…

Sekian, dari mek yang baru menonton running man. DD, kita dah tengok running man la DD ;)

Komen
10 Komen

10 comments:

Irfa said...

Haha.akhirnya terjebak ye?
Saya pun sama...mula2pun x suka
skrg dh ketagih
minat kt kim jong kok tu

Cik Nur said...

Nur belum terjebak lagi..hihih
tp mmg ramai yg ckp best

dd dudu said...

hany tgk laa dari mulaaaa heeeheeeeeeee episod2 awal bes gileeeeeeeee

heeheee suke suke hany dah terjebak ngn running man :D

Chic Na said...

cikna pun dah terpengaruh ngan adik2. haha.. tp memang best layan running man ni.

:: Cik Viva :: said...

salam...yess..memang lawak dorang ni..welcome to running man fanclub... :)

Nyue said...

nyue layan gitu2 je...huhu..mmg best gakk..lawak..hehe

Mrs Velentine said...

Mv tak pernah tengok...serius..ehe

BaNu Syah said...

PERnah tgk cuma x terjebak lgi hehehe..terjebak dgn drama korea jer hehe

mamawaiz said...

try tgk dari episod 1..mmg gelak abis lah lah.

fiezaradzi said...

tak tgk running man, sbb tak de one HD ni.. tapi tgk citer kat KBS, chanel 391 kalau tak silap.. hari Ahad, kul 5.20 petang, tajuk dia 2 days 1 night. pun best. kalau kena gaya, gelak kaw2 punya.. mmg jadi rancangan wajib tonton dah..