Ini Wilayah Hijau: February 2013


13 February 2013

February 2013

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Serius, cepat kan masa berlalu. dah february, dah pertengahan february dah wei. lajuuu masa berjalan sekarang ni kan. hurmmm.

1) Pokok bunga.

- hari ni paka baju kalerful ada hijau,pink, merah. ahaha rasa macam pokok bunga berjalan jalan.

 

2) Solat Jumaat

- Hany tak tahu lah, ni perasaan hany je ker. yang hany perasan la, time solat jumaat kan, masih ramai lagi lelaki melayu (Sepatutnya ISLAM la kan), berkeliaran di pusat membeli belah. latest hany perasa jumaat lepas, kitorang Q nak masuk alamanda jam 1ptg, ramai lelaki dalam kereta Q jugak nak masuk. 1.30 pun maish ada yang berjalan jalan di ALamanda. Rasa macam shock lak, eh benda ni biasa ker? Rasanya kalau dulu, tak ramai la waktu solat Jumaat dorang kat pasar raya ke apa ker kan. eh ke ni semua halusinasi aku je eh…

 

3) Koktail

- Betul ke ejaan nya tuh. sekarang ni dalam peti ais mesti ada stok koktail buah tuh. hany buat yang paling sonang dan cepat je. masukkan susu then masukkan buah serta nata de coco. siap! suami suka and hany pun suka.

 

4) Pasar malam

- Ada sekali pergi pasar malam putrajaya, pergi lepas solat maghrib. serius rasa nak marah dengan penjual ikan dan tudung yang bising bising. rasa bingit giler la. rasa nak mengamuk je dengar dorang jerit jerit. last last beli satay n 5biji timun then terus balik. padahal dalam hati nak sangat ushar tudung. ahaha bongok nak marahkan orang tanpa sebab.

 

5) Wayang

- Sabtu tengok Good day to die hard, Isnin tengok hantu kak limah2: usin mon dan jin pakai toncit. hwaaaaaa menyesal tgk kaklimah 2 ni, mengarut lah, ntah apa apa. better korang jangan tengok. die hard tu of coz puas hati la. action memanjang kan. rasanya lepas ni sambungan die hard mesti bagi kt hero yang jadi anak Mcclane tu. botak dan rupa paras pun lebih kurang.

Salam februari wahai teman semua;)

Komen
14 Komen

14 comments:

Nyue said...

bab hr jumaat tu ..nyue pun perasan cam tu gak..huhu...

Meor Hisham said...

Bab koktail tu kalu x silap x molek campur susu ngan buah..

Meor Hisham said...

Bab koktail tu kalu x silap x molek campur susu ngan buah..

Meor Hisham said...

Bab koktail tu kalu x silap x molek campur susu ngan buah..

Rohani Hashim said...

@Nyue,
kannnn. Rasa mcm pelik kan. ntahla ke dah biasa bg dorang...hurmmm

@Meor,
Yup memang ikut sunnah tak elok susu dgn buah. selalunya hany buat nata de coco la, perisa mangga, laici ;. kekdg ada gak cmpur longan. hehe tak elok kan.

fazilzura said...

haah tauuu ... ramai lelaki2 zaman now ni cm xde malu dh ... x pi solat jumaat

Rohani Hashim said...

@Zura,
ha maka betul la apa yg hany perasan. rupanya mmg betul kan. kalu dulu rasa susah nk jumpa lelaki berada diluar time solat jumaat. lelaki melayu islam la kan. haishhh

syalinda johari said...

betoi hany..skrg ni aku tgk lelaki2 kat alamnda ramai time solat jumaat..kot2 bukan islam kot..takpun musapir..hahahhaa

Che Rosliza Che Mat said...

Salam hari jumaat...

Mrs Velentine said...

wayang tue MV pun nak tengok..

Chic Na said...

diari sepanjang minggu. yelah cikna pun perasan. takde rasa segan silu pun depa tu.

Cik Nur said...

Bab hari jummat tu mmg xdinafikan...

N.Aima K said...

fuh dah pertengahan bln Februari

lelamaisara said...

betui la kan cepat mase berlalu...
hmmmm bab hari jumaat tu memang diorag dah tak de segan dah ek...