بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Wednesday, November 18, 2015

Desa Anthurium, Cameron Highland

• بِسْـــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Akhirnya,
Sampai jugak ke Cameron Highland ni. Serius, last datang adalah masa sekolah menengah dulu yer. Haha rombongan sekolah kan,biasalah. Ke KL, Cameron Highland. Itu biler? Masa hany tingkatan 3. Haha dah lama kannn...

Maka, rancang la...ajak mertua sekali then adik ipar pun follow sekali. Kitorang cari apartment lah, 3bilik sebab senang kan satu family. Kalau hotel mahal la pulok kan. Survey survey, maka tengok ramai blogger up kan dan suggest en.hamid ni. Di desa anthurium, in between Brinchang & Tanah Rata.

Okay lah, dingdongdingdong dapatlah RM200 1malam. Kitorang datang weekdays, so memang tak crowded lah. Kalau guna waze senang je nak cari Desa Anthurium. Senang deal dengan en.Hamid ni, deposit pun takyah bayar. So far kebanyakan nak deposit dibayar dulu sebelum hari nak masuk. Makan kena lah transfer or bank in kan. Ni dengan en.hamid okay je, no deposit. Datang and bayar masa nak masuk atau nak keluar.


Haaa cenggini lah rupa apartment, desa anthurium, memang takder lif lah yer.

Ini ruang tamu nya. Tv secoet pun nampak lah kan, astro basic jer. Not bad lah. Bukan beriya tengok tv pun.

Ni tempat makan, ada basic peralatan. Ricecooker, pemanas air, kira dry kitchen lah ni. Nak masak ke, nampak pintu tu kan. Haaa situ ada disediakan dapur, periuk pun ada.

Ini master room, boleh tahan la besar nya kan. Standard bilik utk apartment la kan. Bilik air 1 dalam master bedroom ni. Haha macam biasa haruslah kitorg amek master room ;)

Ini pulak bilik kedua, ada katil double, ada almari kecik, ada meja cermin tu. Ada iron jugak.

Bilik ketiga, ada 2katil single. Tapi janga risau, ada disediakan extra tilam, extra bantal, extra selimut. So boleh je sumbat lagi kan dalam bilik, takpun tidur depan di ruang tamu ;)

Ini lah dapur yang hany cakap tadi tu. Kecik comeyyy jer kan. Bagus jugak dia asingkan.


Ni bahagian beranda, disediakan 1sofa. Kalau untuk smoker tu bolehla kan berasap kat luar ni. Sambil panaskan badan sambil tengok pemandangan.

So far bagi hany, puas hati. Simple, memuaskan, murah jugak.

Ni no en.hamid, owner apartment ni. En.hamid ni ada beberapa unit apartment area sini, so kalau ramai boleh je ambil dengan dia. +60 19-568 2330 en.hamid.

5 comments:

Yana Libra said...

macam seronok jeee

spekiey mama said...

Bestnye p Cameron :)

Eza Nawai said...

bestnya.ade tak nofon en.hamod ingt nk ke sane.hehe

Rohani Hashim said...

+60 19-568 2330 ni no en.hamid

Rohani Hashim said...

+60 19-568 2330 ni no en.hamid

Followers