Ini Wilayah Hijau: Hany mengundang seikhlas hati...


24 July 2009

Hany mengundang seikhlas hati...

hurmmmm,
mcm dah lame je xupdate blog nih, hehehehe..memang sedikit busy dgn training end user... ni pon sbnrnyer xde idea pon nak update blog, tapi....

pagi nih, hany trime mail, reply dr mail hany semlm...ok, semlm hany ade mail undangan majlis perkahwinan hany...opsss sowii eh kalau ade yg hany xemail kan...sowiiii....pd sape2 yg view blog hany nih, hany mengundang semua tau ke majlis hany...

pastuh hany dpt la beberapa reply from bbrapa org kan...ni antaranya....


hurmmm,
hany tau hany xpergi kenduri dia masa dia kahwin dulu, tapi bagi hany xperlu la nak reply mail hany dgn mmberitahu yg dia xnak dtg...and siap mention PAYBACK TIME kan...xperla xnak dtg tu kan..hany xpaksa pon, sbb hany tau n hany sedar kenduri hany on friday, and sah sah la nk dtg kena apply cuti la seme la kan...yer hany dah sedar seme tuh...tapi hany undang nih seikhlas hati hany...

mula2 baca mail nih, terkesot gak hati, bukan sbb dia xmoo dtg...tp sbb ape yg dia tulis kt mail nih, tp pk pk balik...maybe dia nak guro je kot..k laa, daa...xyah pk eh hany...

xkkan la hany nak undang yg mana hany tau ade chance nk datang...pastu nnti yg x di undang ckp lak, "kawin xjemput", "bla bla bla...", xsedap lak kan...lagipon kan elok menghebahkan yg kita nak kawin, bukan nk bangga kita nk kawin, tp bgtahu orang....ummm xperla hany, xyah fening2 k..jgn simpan dlm hati...



Sedikit Petikan dari buku, "Mutiara Perkahwinan menurut Ajaran Islam"- Muhamad ALi Quthb

PENGUMUMAN PERKAHWINAN

ISLAM lebih mneyukai apabila berlangsungnya perkahwinan hendaklah diumumkan dan dimeriahkan dengan mengundang kaum kerabat, tetangga dan sahabat handai, agar mereka dpt menyaksikan majlis akad nikah dan turut serta bergembira dlm batas batas kesenangan yg dihalalkan ALLAH. Pengumuman perkahwinan bermaksud agar perkahwinan antara lelaki dan wanita berkenaan disaksikan oleh orang ramai, sekaligus memberi dorongan kpd mereka yg belom beristeri atau bersuami supaya meninggalkan cara hidup bujang.
Komen
2 Komen

2 comments:

Nora said...

jahatnye mulut member hang tu.. kalo aku pun kecit ati.. xper hany, at least ko dah settle tggjwb ko.. hebahkan.. jemput org.. sok2 xde yg sound 'apsal kawen x jemput'.. hehehe.. nk nanyi sket:

"menghitung hari.. detik demi detik.. jadi isteri org.." - lirik sendiri nih

GadisHijau said...

erm..sila bersabar~
tula masalahnye kalau da set awal2 dlm ati..g jemputan majlis kawen org dgn harapan org akan dtg gak majlis kita nanti..bila xmenjadi kenyataan, simpan dendam dlm ati..
x elok x elok tu...
kalau berkesempatan dtg la,meraikan kawan2, dapat makan free lagi..
kalau x, sekadar ucapan tahniah dan mungkin kiriman hadiah atau paling koman pun doa untuk kawan kita menempuh alam baru..
xperlu la nak buat ayat mcm tu kan..