Ini Wilayah Hijau: Rezeki Kami....


03 July 2009

Rezeki Kami....



Hari jumaat, seperti biasa ada pasar malam area taman U nih, so kitorg plan nak mkn ptg/mlm beli mkanan kt pasar malam jer...

maka balek la kami berempat..owh si hafilah xjadi balek kl...ngeheheheee, then tetibe terasa nak try mknan kt cafe baru bukak....DE TROPIKA, mengadap tasik lagi...menuju lah kami berempat dgn perot yg lapooo, eh berlima termasuk baby as...




Saat masuk ke cafe, mak aiihhh terlalu ramai org...but, semenye foreigner..umm maybe dorg ade gathering ke haper ker...kitorg dh nak beredar, then ada sorg pakcik tgh bakar sate ckp, kt luar ada lagi tempat kosong...owhh ade eh, so kitorg pon duduk la seat luor...memang mengadap tasik la...kt luar pon penuh ngn foreigner nih..hurmm redho je laaa....

setelah seketika, still xde org amek order...hany pon bgn bertanya, selfservice ke tak...pakcik tuh jwb eh tak tak, nnti ade org dtg amek order....setelah order di amek...kami pon menungu terus menunggu teruss menunggu...dan menunggu, hurmm da start rasa borink dah ni, tp nasib la kan, teringin nk try tempat baru sgt kan....

saat smpai je minoman beserta makanan...mula la makan...ummm not bad la mknan kt sini...

Aiskrim goreng....wohoooo, ni 1st time hany mkn...

itu dia eskrim nyer...nyum nyum...

Hany & Aza order laksa penang....mangkuk sgt besoooo

As order nasi lomak, sedapp jugak....


maka, kami pon makan smbil bertukar tukar perasaan..hahaha tukar tukar rasa makanan la hany, then tetibe pakcik yg tgh bakar sate bersuara smbil tunjuk kat sate...

Pakcik: nak sate tak (dari jauh smbil tunjuk kan sate)
As : xnak
Pakcik : nak sate?
(hany pon berpaling smbil tgk)
Pakcik : nak sate tak?
Hany & As : tak nak pakcik
Pakcik : free ni, tak nak?
hany & as: kalu free nak la...(hahaha serentak lak tuh)

huhuhu, seketika selepas itu, maka sate free pon sampai....wohooo manyak nyer....mmg bebetol rezeki ar....siap pakcik tuh tambah kan lagik sate free kt meja kitorg...fuhh kalau tau dpt free cenggini baek xyah order mkanan laen....

pastuh,
pakcik tuh dtg bwk plastik, wohooo siap bg tapau lagik...memule dia bg kat as jer...then dia dtg lagik ngn 3plastik , sorg 1 utk kitorg...gilosss laaaa....dah rejeki kan...amek xbaekk tolak.....





kami bg 3plastik sate kt bebdk laki, huhuhu rezeki yg ada, bagushhh sharing sharing bersama kengkawan....aperpown smoger rezeki pakcik td murah...ameen...
Komen
0 Komen

No comments: