Ini Wilayah Hijau: sabtu, 11July2009, Part 2


13 July 2009

sabtu, 11July2009, Part 2

aktiviti membersihkan umah kami bermula jam 11.45 kot...hehehe, plan asal kul10 pg nak start.. bykla kul10 nyer...

MZ dtg, kitorg g melantak dulu ngn huzaimah skali...pas melantak terus menuju ke umah sewa di LEP, dgn smangat nyer...setelah mencilok meminjam bbrapa brg dr umah SK...MZ pon ade beli brg2 utk pembersihan...

smpai je umah, ade kete jiran depan umah parking, umm xperla dia pon xtau kan kitorg nak masuk biler...so kitorg pon biorkan la, even MZ bebel sket sket...kitorg terus keluarkan seme brg2 yg dibawak...hehehe tersengeh hany tgk...MZ beli brg2 mostly kaler ijau...huhuhu bakal suami yg memahami...I love u lah sayang...

tgk tuh, mop penyapu ijau...even detergent pon ijau, tp xde kt sini.. ;)


okesshhh, kite melangkah ke alam ghaib...hahaha kite melangkah ke umah yg penuh dgn habuk dan debu ini...ha, for info...grill umah kitorg pon kaler hijau tau...huhuhu....for info umah kitorg ada 5bilik...ha bilik maid yg bbwh tuh...mak aiihhhh sgtla besar. besar dr bilik maid yg biase tuh...siap ade 4tingkap lagik...fuhhh beshh ar....

owhhh..tgk kekotoran nih, terush timbol kemalasan....

toilet hijau gak...;)


sedang sronok hany bersih umah kt atas, MZ kt bwh...skali dgr la suara pompuan bg salam... bersembang2 ngn MZ, hany pon turun la...ropenye akak depan umah dtg, nak kalihkan kete dia..sembang punyer sembang...pas 10min dia pon beredar...fuhhhh nak cite gak, umah dia je ada 4kete...dahla tuh parking kete dia, dia hias bagai, siap ada kipas lagik kt parking lot...pastu sayang nak park kete...ha di lambak nye 4 bijik kete depan umah...kitorg nak masuk parking pon sosah....tp seb baek akak ni peramah...hehehe, hany igt, ko tuh br nak join kejiranan nih, jgn sombong berlagak...x elok....okieshhh baek!!!

ha tu dia umah akak tuh...perghhh beshhnyer...

Nor & pejal pon ada dtg tolong...si mak buyung nih sorg, smangat...perot dah beso pon still nk wat keje....dia basuh bhgn dapur...sbb dapur kecik jer...hehehehe...tengkiu so muchhhh....

setelah bbrapa jam, maka umah pon kering....eiii beshh sgt tgk...suker sgt...of course la xsabowww nak mendiami umah tersebut....tp, fuhh memerlukan byk belanja lagik nih...uhhhh...


see, grill hijau...hehehe

maka, berakhirlah hari yang memenatkan ini...fuhh udah terasa kelenguhan di seluruh anggota badan ku ini....

MZ, tersenyum puas... ;)


owhhh, sebelom balek hany ada amek gambar umah dr depan, and gambar umah sebelah... huhu cube tgk, and compare...kuikuikuikui....


Umah kami ;)

Umah sebelah...hehehe

hurmmm, sok kami bakal melalui hari yg memenatkan gak, kitorg plan nak g nilai, mencarik apa2 yg patot utk umah kami nih...fuhhh, sabow je lah..aperpon happy sgt....thank u MZ.. ;)

Komen
1 Komen

1 comment:

Aril said...

wow.. pandai en MZ carikan rumah.... but luaran kena cat... hehehehe.... syabas both of you...