Ini Wilayah Hijau: Menuju 31Julai 2009


06 July 2009

Menuju 31Julai 2009

hari nih hany tgk kalendar, hurmmm dah 05Julai2009, wow....
da dekat dgn tarikh keramat 31.july.2009.....

dari hari ke hari...
hany sokmo di gasak dgn soklan,

"ha, amacam persiapan? da setel seme?"
"hany, dah bersedia ker?"
"Ape perasaan skrg?"
"Ha, semua dah beres?"

hurmmm, Alhamdulillah...setakat hari nih, semuanya berjalan lancar...segala yg perlu dah hany setelkan, yang mana wajib, yang mana penting alhamdulillah...semua dah hany buat...

bukan nak merungut, nak mengungkit ke haper...agak sulit sedikit hany rasakan sbb semuanya hany kena uruskan sendirik..almaklom la..hany dah xde adik bradik yg bley tolong hany, usahkan adik bradik pompuan, adik bradik laki pon dah xder...mak ayah pon dah berusia, dah mencapai tahap warga emas...so hany xmoo susahkan mak ayah utk buat itu buat ini....

bagi mak hany, dia slalu suarakan yg dia sgt risokan hany, kalu bley dia nak sgt seme nyer setel cepat2...dia nak sgt pernikahan hany nih setel cepat2...dia sokmo duk berfikir selagi xsetel..katanyer...ummm yer la kan, ibu bapa mana xrisokan anak nye kan apatah lagi anak perempuan kan...

ayah lak, hany jarang berbicara soal hati nih, and dia pon xpernah suarakan apa apa kat hany...cuma nye nasihat la yg slalu hany dgr dr ayah tiap kali hany balek kg. sejak dari dulu lg, xlekang dr mulut ayah pesan kt hany, pndai2 la berjimat cermat, jangan boros...jgn byk karenah sgt...hurmmm thanks to both of you...mom and dad... mek sayang mok nge pok.... owhhh emo ku datang....

bersyukur hany kerna makcik yg tinggal dkt dgn umah hany...sebelah mak hany, makcik tlg ape yg patot...utk hal kenduri, makan makan nnti hany serahkan bulat bulat kat mak and makcik hany...bukan hany lepas tgn, tp bak kata tuh, org tua lagi arif dlm hal hal nih kan...so alhamdulillah mak and makcik sanggup uruskan seme tuh

pejabat agama & jurunikah
pastuh, hal pejabat agama, of course la sendirik kena uruskan...booking jurunikah, hany kol knpemkan dgn jurunikah..pastu pakcik tolong follow up dgn berjumpa jurunikah
tersebut...alhamdulillah....

Kad kahwin
kad kahwin hany tempah di johor nih jer...senang utk hany pergi amek and tgk in case ada ape2 kesalahan ker


bunga telur & sewaktu dgnnya
utk bunga telur, paper bag and goodies, hany ke air itam...terima kasih bebyk pada As, Aina, Aza yg sudi temankan hany ke air itam untuk hany beli seme nih...plan nk g nilai, tp alang2 hany dah ada kt skudai...so g je la air itam...thank u again to u allzzzz

baju utk akad nikah
yg ni hany g nilai ngn MZ, g sblm bertunang...tp xjadi di pakai utk akad nikah cozz kitorg pilih kaler itam putih, so xbrape elok utk akad nikah. jadi kitorg tukar bj nih ke majlis menyambut menantu yg akan berlangsung di Klate nnti...

Barang barang hantaran
seigt hany, kitorg setelkan pembelian brg brg hntaran nih akhir bulan 5. ada yg hany beli kt johor and ada yg kat SK...

persandingan
asalnye, hany and MZ xnak bersanding, just akad nikah..and amek gambar cenggituh jer...but bile dipikirkan smuler...dlm family hany, xkkan ada majlis perkahwinan dah pas ni, coz hany anak last n sorg pompuan...pastuh lak MZ anak sulong, pk pk maka kami berstuju utk buat persandingan...alhamdulillah...both family agree....

pelamin
dgn bantuan sepupu hany, alhamdulillah dpt pelamin dgn harga yg berpatotan... skali ngn hiasan utk bilik raja sehari and gubahan hantaran....

gambar sekadar hiasan...

baju pengantin
ni agak susah utk dibuat keputusan....and byk hari gak hany survey...and of course byk kedai hany g...seme nya same...warna hijau yg hany nak xde...kebykan kedai xde rsnye xde la susah sgt hijau yg hany nak...tp maybe dugaan kot...byk kedai hany g xde at last, hany ke kedai MAA BEAUTY, mmg xde kaler tersebut...tapi alhamdulillah...kak la, owner kedai tersebut sanggup buat baju baru dgn kaler yg hany nak... tersangat la gumbira hati ini....alhamdulillah....hari tu hany just try bj yg kaler maroon utk amek size hany and MZ....


sekadar hiasan

Tudung@slendang
ha, ni hany xder lagik...huhuhu ade sesiapa nak cadangkan kt hany x, tudung@slendang cmner utk hany pakai semasa pernikahan dan persandingan hany nnti...smpai skrg hany still xknpem lg tudung cmner nak pakai...

Rumah sewa
kitorg dah pon sewa umah..hehehehe biase la glojoh...ngehehe...so 11hbjulai nnti, InsyaAllah, kami akn bersih and kemas umah seadanye...and maybe akan ke nilai utk mencari apa yg perlu cam langsir, tikar ke ape ape laaa...

umm...
harapan hany, smoge majlis yg bakal berlangsung ni, berjalan dgn lancar ameen...hany harap kawan2 sekalian doakan kami gak eh...doakan semoga semuanya berjalan lancar...doakan gak utk hany and MZ....

Komen
3 Komen

3 comments:

Nora said...

hany.. kad hyejau kamu sudah smpai.. time kasih. kalo x dpt dtg pulau duyung, akanku post mesin basuh ke rumahmu..tak pun peti ais sebijik.. hahahaha!

MZ said...

tv lcd pon xper.. xleh 29 inci 32 inci pon jd la :P

rohani said...

hahaha kaknora xyah sosah2 pos ke pulau duyong, pos ke LEP4 jer kaknora, murah sket kos penghantaran tuh ;)