Ini Wilayah Hijau: Mari Mengenal Buku


19 July 2009

Mari Mengenal Buku

Weekend ni MZ and RH pindah brg2 umah. Please scroll down for more details for what we were doing for the whole weekend. I am not gonna tell u guys anymore. RH was very rajin to tell all the stories. I am gonna tell u the scene before we moved our properties hehe.

Aku belek2 la buku2 yg aku punyer utk di migratekan ke umah baru. Teringat kembali kisah2 silam yg mempersonakn time blajar dolu2. So kita cuba test memori..


Ni buku Artificial Intelligence (AI). Aku dah lupa dah cikgu yg mengajar subjek nih tp masih kekal dlm igtan rauh wajah nyer. lawa jugak cikgu nih. Aku terseksa amik subjek nih. dok skali ngn junior sbb postpone. buku pon potostat je sbb xleh PTPTN. aku terseksa lg. Nasib baik ade Farlina and sorg lg member.. alaa... lupa plak... member aku sorg ni (memory failed). kitorg bertiga bercadang utk dok dlm 1 group tp lecture tu nk at least 4org 1 group and group kitorg yg jd mangsa perpecahan. sorg dok sane sorg dok sini and sorg dok ctu. mmg seksa Ukays time nih. buat assignmet pon ssh nk msk ngn bdk2 junior.


Ni lak buku basic electronics. lecturer yg mengajar ialah En. Azhar. sempoi gile dia ngajar tp tiap2 kali kuliah mesti xpaham.. abih kuliah xde perasaan. yg aku paham adalah Anod and Ketod. Anod positif ketod negatif. yg lain failed. aii... teruk blajar litar2 nih.




Yaa... ni dia buku yg aku plg suka sbb ade color kt dlm. ayat dia pon pendek, ringkas dan padat. Klu xslh part 1 aku amik subjek nih. Lecture dia En. Shamsul (memory 50-50). kacang goreng je subjek nih. pass jekk...








yg aku ble igt blk ms nk register mula2 mmg angin. Lu bikin gua panassss je.. (ayat mat rempit). jom aku ceritakan kepanasan aku time tuh. aku pon xtau la pesal ramai2 suka nk msk class En. Khairul (memory mmg tepat!!) skali serbu smp ujung dok dlm lab siap amik kusi kt lab lain tmbh (termsk aku). En Khairul msk je trs ckp bg attendance. sume kasi name. pastu dia ckp "sy nk 30 org je student class sy. yg tulis name di luar kwsn sila cr lecture lain". name aku bkn stakat terbabas luar kwsn malah berada di blkg kertas. ape lg blah arr.. gi naik blk KP cari class Data Comm time tuh. jumpa 1 class Puan Zalina (excellent memory). register la dlm class dia sbb bape ekor je msk class dia. angin aku berubah menjadi bayu sbb Pn. Zarina xbg projek haha. En Khairul ade bg projek. ssh plak tuh hahahaha... aku mmg suka class Pn Zarina. Class start kol 6ptg-8mlm.


Aku hanya igt kulit buku ni jek yg lain aku xigt pape. huhu. (memory failed again)











smpai skg aku masih tertanya2 ape kena mengena OS and dinosaur? Adakah:
a) dinosaur ni perintis masyarakat binatang and OS pon perintis dunia komputer?
b) dinosaur ble hidup lama sepertimana OS yg xpenah2 pupus?
c) kurang pasti


En Zamri yg mengajar subjek mmg besh ar.. xwat assgnmnt pon xpe. dia xmarah. dia sllu bg slide as a note. potostat free xyah baya. at the end of the day time nk exam kumpul sume slide2 gi binding. pastu nk baca terhegeh2 refer buku. sllu klas kt menara mass comm tmpt bdk2 wartawan sbb blik xckp kt bgnn IT. kena la jln naik bukit.. smp sane telan air liur kepenatan. Subjek ni kira ble goreng la exam dia. logic thinking je hehe..


mls sket nk citer subjek programming yg xpenah bertakhta di hati. Lecture yg ngajar ialah Prof. Ghazali. yg xleh lupa time final projek buat program individually. abis aku xtau ape2 dia ngajar. aku zerox je coding Jongos. Jongos power ar programming, dia buat program utk graph. bila kita set paksi x and paksi y dia tlg buat kan graph accordingly. graph tu bergerak mengikut kemahuan kita. perrgghh suspek jongos. tiba time present... aku igt aku sorg je zerox coding jongos bila present bole dikatakn sume bdk2 laki zerox coding yg nk wat graph tuh. abis present prof suspek kitorg tiru huhu. jongos baik ati ar bg org zerox.

Itulah kisah2 silam yg ade terseksa ade tersenyum. klu kumpul ramai2 buat gathering sembang2 psl citer lame2 mesti besh. bile agaknyer nk kumpul rmai2 nih?
Komen
2 Komen

2 comments:

GadisHijau said...

ahhaha..suke2..
klaka bila ingat balik kan..tgk gambo buku da bole ingat balik citer2 lucu dan klaka kite dedulu..terutama kelas en.zamri dan en.gobil..

bulan pose nanti mayb bole arrange gathering buka pose sama2 lagi ker.. :P

MZ said...

aku xigt mn aku letak buku en gobil. dah buang kot hahaha..
klu ade buku tu byk aku nk citer tuh.. hehe.