Ini Wilayah Hijau: Bas & Durian Crepe


22 November 2012

Bas & Durian Crepe


Assalamualaikum,
Hany dalam bas sekarang, hehe macam biasa lah esok jumaat,cuti.maka marilah kite mencari suami yg berjauhan.1week dah tido pelok bantal je. Ahahaha...

Hany sekarang suka naik bas adik beradik.sebab semua bas dia adalah 1 tingkat. So kurang sikit kerisauan.lagi satu bas dia banyak bas baru.so sangat selesa.Last week naik bas yg baru 7bulan beroperasi.Ahaha terasa kebaruan nya;)

Kali ni dapat seat depan sekali no1.okaylah sebab macam luas sikit la depan tu and muatla nak letak beg galas and seplastik kopok lekor yang ada 50batang.




Alhamdulillah driver sorang muda dan sorang lagi dah pangkat ayah la. Sekarang ni turn si muda drive. Masa nak start berjalan,dia mulakan dengan bacaan Bismillah,sejukkk sikit dengar kan. Atleast dia bermula dengan Bismillah.

Owh ha,sekarang kan tengah foular durian crepe ni. Alaaa fenomena kan,dulu macaron,pavlova,red velvet...la ni durian crepe lak kan. So far macaron tu hany tak pernah rasa pavlova and red velvet tu rasa la sikit tapi tak der lah beriya nakkk kan.tapi durian crepe ni memang buatkan hati meronta ronta nak.

Semalam,meseg akma then harini jumpa kat mcd ganu,ahaha mahap ler jumpa kt mcd sonang.jangan risau i boikot mcd dah 2bulan xmakan di mcd yer.

Dapatttt je terus makan ok dalam kete. Ahaha akma siap nampak lahi. Aaaaaa malu i tau. Tapi sebab tak sabar sangat. Tu yg gelojoh sangat. Dah ngap 2 ketol baru jalan balik. Tak sabar nak sampai rumah sebab nak ngap lagi.hohohoho tak cukuppp rasa. Order 3peket,next week nak repeat order ;)








Yang area kuala ganu tu,ni dia no phone kalau nak order. 019 254 6538. For me sangattttttt SEDAP. Memang berbaloiii lah. Tercapai kepuasan napsu makan. Ahaha

Okaylah,dah pening taip entry masa bas berjalan ni. Semoga perjalanan ini dilindungi oleh NYA aamiin...




- Posted using BlogPress from my iPhone
Komen
13 Komen

13 comments:

dya bunga said...

dya xrasa2 lgi..rasa nk pergi cri skrg jugk..hihi

Cik Nur said...

sana sini pasal durian crepe ni..
xleh jadi ni, nak kena cari gak niii..!hihih

Chic Na said...

hany dah pindah keja kat ganu ke? cikna pun tgh mengusha durian crepe. huhu..

Solehah Shamsuddin said...

adui ada durian crepe dlm ni jgk.nk gi beli jgk nt

are_lin@yu said...

hehe nk try buat lah ;-)

eija Ija said...

kena try jgk ni..tdk mesti nyesal...:)

Mrs Velentine said...

wah semua org ceta pasal durian crepe

Nyue said...

nyue pon xrs ag..mmg xkan rs kot..xsuka durian..ehehe ke ad buah lain jugak buat crepe ni..ehehe

syalinda johari said...

ptg ni durian crepe aku pulak sampai ke rumahh..kekekee

Si Matatajam said...

Femesnya durian crepe skang ni..semua org dok bercerita pasal dia..ha ha

wida said...

wah..dah rase ye.sedapkan..mmg x cukup kalau sebekas

Deqla manjew said...

sdp tu...deqla pun dah mkn..nurul bg..hihi... :)

Cinta Misteri said...

Atas bas rupanya ni yep.
Muak la sbnarnya durian crepe ni, but its ok. Tp biasalah, skang sumer org tgh eager psl ni, lyn je.