Ini Wilayah Hijau: Anuar Zain & Saleem


22 November 2012

Anuar Zain & Saleem

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Assalamualaikum,
Mesti korang pun dah tahu kan lagu baru Anuar Zain, Ajari Aku yang ada Nora Danish tu. Personally hany rasa Anuar ni dia macam memilih lagu kan, tapiiii setiap kali keluar lagu baru, pasti meletop la lagu dia tu. name it, lagu apa jer, pasti glemer lagu tu. kira dia memilih pun tujuan baik la sebab nak jaga kualiti dan lagu yang betul betul kena dengan dia je kan…

Sama macam Saleem, tapiii maybe sebab Saleem ni banyak kontroversi personal life dia kan, so orang tak pandang sangat. Tapiii Saleem pun kalau keluar lagu baru, mesti meletup jugak. And suara dia still lagi senang dikenali. dengar suara dia nyanyi jer dah boleh tahu itu adalah Saleem. suara unik kan…


Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti

Semua inginku
Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Ajari aku tuk bisa mencintaimu







Tak guna memujuk lagi
Pabila orang dah benci
Tak perlu rayu simpati
Dia dah tak sudi
Oohhhhh

Biarpun ku masih sayang
Kasihku tak pernah padam
Tetapi apa kan daya
Terpaksa ku lepaskan

Sampai hatimu melihat diriku
Dihukum begini
Seluruh hidupku
Bagaikan mati tak bernyawa lagi

Mengapa sayang engkau hancurkan
Niat suciku menyunting dirimu
Sedangkan dulu
Engkau berjanji kau hanya milikku

Bila orang dah benci
Tiada guna ku nanti
Lebih baik ku pergi
Pergi membawa diri

Bila orang dah benci
Tinggal aku sendiri
Orang pun dah tak suka
Dikenang pun tak guna

Bukan niatku
Untuk berpisah dengan dirimu
Aku terpaksa memilih dia
Aku terpaksa lupakan dirimu
Kejamnya
Sikapmu padaku

**Selamat maju jaya**
Komen
4 Komen

4 comments:

Cik Nur said...

Serius mmg jatuh hati betul dgn lagu baru AZ tu..!
sedih Video tu..hhuhuhu

Miss BaNu said...

x pernah dgr lagi lagu tuh jap gi nk dgr

dya bunga said...

first time dgr lagu ni

wida said...

ala..x leh tgk lah video anuar zain tu