Ini Wilayah Hijau: Cuti yang sangat berbaloi....


25 November 2012

Cuti yang sangat berbaloi....

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
 
 Assalamualaikum,
 
Hari ni hany cuti.hehehe sepatutnya kerja la kan sebab di Ganu memang bekerja. hurmmm malam ni baru balik ke Ganu,sampai esok pagi terus pergi kerja. ahaha kentalll kan mek ni;)
 
Hari ni, cuti yang berbaloi, sebab dapat masak untuk suami.ahaha almaklong ler, kan duk jauh,weekend jer lah boleh masakkan untuk suami. itupun kalau balik lah kannn....hehe padahal selama ni macam ko tak pernah masak kan, yang hari ni beriya sangat kan...
 
Sebenarnya, sejak duduk Ganu, memang lauk pauk harian adalah berasaskan ikan jer kan. lepas tu pulak hany kena pantang ikan, maka nya memang sangat tepat lah kan. Then, 2,3 hari jugak la kat kampung tu, duk makan ikan steam dan ikan 3rasa. dah balik ni, teringin pulak nak makan ikan 3rasa dengan suami. makanya, pergi lah ke JJ mencarik ikan.ahaha sebenarnya memang dah alang alang membeli barang barang lain, so sekali harung je lah. mulanya nak beli siakap, lepas tu macam besar sangat, tukar lah ke ikan merah.

ahahaha, ikan nye sudah tertimbus. sebab hany memang suka banyak kuah ;)


Ikan tu hany goreng sempoi jer, kalau search resipi, selalu sapu tepung jagung nak goreng tu, hany macam malas, so tak sapu laa. just lumur dgn garam+kunyit jer. itupun light light jer lah. then goreng kasi garing. untuk kuah yang disiram di atasnya itu, hany masukkan sos tomato, sos cili, sos tiram, gula sikit. lepas tu capsicum hijau, tomato potong dadu. then masukkan cili padi.

hehehe, rasanya adalah 5rasa...Rasa pedasss,rasa manis sikitje,rasa kenyang,rasa nak lagi,rasa puas hati sbb dapat masak utk suami. Over gituh ;)

Lepas ni nak buat ikan steam pulok.hehehe







Komen
14 Komen

14 comments:

M@W@R Q@SeH said...

wah sedapnya....

fiqkbe said...

dah lama ke PJJ kak?

Chic Na said...

minggu ni tema ikan ye hany. huhu..

Hnahdy said...

malam ni xmakan lagi.huhu menyelerakan

Cik Nur said...

uu..meyelerakan... :)

N.Aima K said...

hoh terus 5 rasa hik hik

are_lin@yu said...

sedap!!!nak sikit..hihi

Nyue said...

sedapp je nmpk...nk makan dengan berselera lah ni..hehe

Mrs Velentine said...

SEDAP..

kinara kinatara said...

wah sedap nya nampak..:)

Solehah Shamsuddin said...

wah sedapnya klu dpt mkn ni

PRINCESS FARISHA said...

singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

Cinta Misteri said...

Hamboi...
Klau cuti msti nk masak kan...samalah kita

dya bunga said...

sedapnya..terliur dya tgk