Ini Wilayah Hijau: Lokasi Awie Yellow House


07 November 2012

Lokasi Awie Yellow House

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Ha, ramai yang bertanya kat mana sebenarnya lokasi Bajet Chalet yang hany up kan sebelum ni kan. yess, sangat bajet ko. ahahaha…semuanya basic jer kan.

Lokasi sebenar adalah di PULAU DUYONG. dan berada di Duyong Besar. Kiranya Duyong Besar ni kampung di dalam Pulau Duyong. Ada 3kampung iaitu Duyong Kecil, Duyong Besar dan Pulau Ketam. alaaa kecik jer pulau nya, Kampung hany kat Duyong Kecil.

Korang jangan risau, kalau korang ke Terengganu, korang akan jumpa la signage ke PULAU DUYONG. sebab PULAU DUYONG ni adalah tempat di anjurkan MONSUN CUP. Bila dah sampai ke PULAU DUYONG tu, korang tanya jer lah penduduk kampung kat mana chalet Pok Awie. Pasti mereka kenal.

06-11-2012 21-26-48 ini jer yang mampu hany buatkan untuk korang

Jarak PULAU DUYONG ke Bandar Kuala Terengganu ni, +- dalam 30minit la kalau naik kereta kan. kalau naik bot tu dalam 15minit jer. Chalet Pok Awie ni memang mengadap Bandar KT.

Hany ada search la pasal entri yang orang lain up kan mengenai chalet ni, sini ada link, korang try la ushar. apa kata mereka. so far semuanya pergi dah lama la. hany pergi latest, adalah last week. hujung bulan 10.  Masa dorang semua pergi harga RM15-RM20 jer. giler murah kan ahaha…

http://cheeseburgerbuddha.blogspot.com/2011/12/revisit-to-awis-yellow-house-located-on.html

http://farisaz.blogspot.com/2010/04/16-and-otai-ish_13.html

Dari dulu sampai sekarang, Pok Awie tetap dengan pendirian dia, sebabnya dia hany ada lebih kurang 10bilik sahaja. kalau lah dia tambah lagi, for sure la lagi bagus dan lagi ramai yang boleh stay kan. Tapiiiii alasan Pok Awie adalah kerana dia mahu kekalkan suasana aman, damai dan tenang. kalau ramai ramai pasti bising dan kecoh kan. dan selalunya pengunjung yang stay kat sini adalah datang nak cari kedamaian, ketenangan…

Ha begitu lah kiranya, Pok Awie ni pun sempoi orangnya. Jenis dia kan kalau hany call nak bawa membe datang stay, mesti dia cakap macam ni, “Bawak dulu membe tu tengok2 tempat ni, kalau okay boleh la duduk”.

Kenapa Pok Awie cakap macam tu, sebabnya, dia dah jumpa banyak ragam manusia, especially Melayu lah. datang datang cerewet complaint itu ini. aircond takde lah, itu lah ini lah. sebab tu dia selalu suruh datang tengok dulu. lepas tu baru la buat keputusan.

Okaylah… kalau rasa nak contact number tu, roger hany yer… rohani.bt.hashim@gmail.com

Komen
19 Komen

19 comments:

Chic Na said...

oo pulau duyong. pernah dgr. tq info.

Rohani Hashim said...

sama sama chicna, kalau teringin nk stay sini, boleh la tuju Pulau Duyong yer ;)

Mrs Velentine said...

MV x pernah smapi lagi..kalau ada rezeki nak pergi juga..tq for info

PinkUmmi said...

thanks for da info...

Nyue said...

info yg sgt berguna..terima kasih :)

Aimi Syahirah said...

Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html

Cik Nur said...

betul juga kata pok awie tu, bw dulu datang sebelum org ngadu bukan2..

tapi kalau kwn2 hany, tntu hany dah xplain dekat diorg kan..

tempat mcm tu best sebenarnya.. :)
sejuk semulajadi..

NISA KHAIRI said...

wah..thank u hany...nisa dh tunjuk picture chalet ni kt suami..terus dia suka...hihi..thanks tau hany sharing info..hehehe

dya bunga said...

first time dgr nama tempt tu..tpi teringin lah nk pergi..

Si Matatajam said...

Setuju ngan alasan Pok Awie tu..

Kella said...

hanny, suami kita ajak jalan jalan cari makan kat teganu.. best kot kalau kita pergi bersama hanny n hubby tu kan? kan?
jom plan nak? hehehe =)

izan mama mia said...

pulau duyung ???..jauh tu hihi..elok benar alasan dia tu..sokong paok awie

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,chat box pakjoe x kira kk hehehe :P http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

Arina Shamsul said...

pulau duyong? tunggu kedatangan ku..insyaallah :)

Deq's Qienz said...

cam bestt jew..trigin jugak nk pergi sana :)

LYAfrina said...

owh..kat pulau duyong aje.. dh lama sgt x kesini.. pdahal kecik2 dulu..sokmo g sini..

Cinta Misteri said...

tempat nya menarik tak? CiM mmg suka pergi kalau ada kelapangan & cuti yg agak panjang, pasti CiM akan pergi pulau. Dulu masa tak study, ada byk masa so kitorg suka ke pulau, skang ni dah futher study, time jd sgt pack.

dya bunga said...

dya rasa kalau xde aircon pun tidur dh sejuk..sbb natural..

Solehah Shamsuddin said...

pulau duyong?coming soon la