Ini Wilayah Hijau: Bedong Moden


27 August 2014

Bedong Moden

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •


Assalamualaikum,

Haaa kali ni nak bercerita pasal bedong baby pulok. Sebelum ni pasal barut kan. Bedong ni macam kitorang takder lah mencari yang khusus sebab fikirkan boleh je gunakan kain lampin tuje kan. Alaaa mcm zaman kita dulu mak mak guna kain lampin je kan buat bedong. Senang citer kan.

Kain lebihan buat barut, membe hany buat la bedong tu 2helai. Besor jugak la...tapi okaylah besar kan dari kecik nanti kan tak muat. So ada lah 2 bedong kalerfull, kain lampin pun boleh kan. Jadi memang tak risau lah pasal bedong ni kan.

Alhamdulillah...rezeki baby la kan. Hany pergi beraya rumah sedara baru ni. Dia keluarkan 1 beg kertas tu. Dalam tu ada barang barang baby. Baju la kebanyakan nya. Dia kata bos dia bagi dan kebetulan anak anak dia takde yang tengah mengandung sekaran,so rezeki kitorang dia bagi kat kitorang je lah. Katanya,campur campur ada yang pernah digunakan dan ada memang tak guna lagi pun..Alhamdulilah...

Esoknya, keluarkan barang barang. Hehe semuanya romper. Hihihi sama size lak tu tapi pelbagai kaler lah. Tak silap dalam 18helai jugak. Lepas tu stoking, jumpsuit ke apa orang panggil..dan ada bedong moden. Alaaa yang ada zip tu.




Hany memang pernah tengok la iklan kat dalam pama tu. Tapi memang tak terfikir langsung nak beli. Tup tup tup dapat ni ha. Ok lah boleh la kita gilir gilir nanti ye baby. Haha mz cakap macam barut nangka pulok. Macam macam zaman sekarang ni kan. Creative betol la diorang ni kan. Maybe nak senangkan ibu yang berpantang sendiri kot.



Alhamdulillah...rezeki baby kan. Semoga sentiasa murah rezeki...aamiin ;)

Komen
3 Komen

3 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Alhamdulillah.. Hany, rezeki tu!.
Memang berguna sgt tu nanti.

siti nadia mohd som said...

alhmdulillah..dh dpt free xpyh beli lg..budak2 skrg ada yg taknak bedung..mcm anak sy..bedung 2mgu je..selesa yg tradisional..yg moden tu smpt pkai 2-3 kali je.

Rohani Hashim said...

MM,
Ha kan rezeki baby la nih.

Nadia,
Oooo hanan lg suka yg biasa eh. Xpe lah kan sempat jugak pakaikan yg moden ni kan.