Ini Wilayah Hijau: Bagaikan Malaysia lawan Singapore


22 May 2015

Bagaikan Malaysia lawan Singapore

• بِسْـــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Yo...hehe lama tak bercerita pasal bolasepak. Bolasepak Malaysia yer, yang luor negara hany tak follow, kalau follow World Cup je.



Esok sabtu, jam 8.30malam, perlawanan akhir Piala F.A antara Kelantan dan Lions 12,Singapore. Setelah isu sepakan offside, maka dapatlah lions ke final. Kalau tak, jiran lawan jiran la kan...takpe takde rejeki Terengganu la tuh. Kuciwa...

Kalau diikutkan memang ramai tak jangka Kelantan akan mara ke final sebab permainan Kelantan memang boleh dikatakan akan menjunam lah. Berapa game dia kalah n seri je. Banyak kalah pulok tu...rasanya penyokong dah hampir give up je nak tengok di stadium. Lepas tu, tukar coach baru lah menampakkan taring.

Well, jurulatih tempatan jugak berkualiti dari import kannn...;)

Setelah Azrai Khor ambil alih Kelantan, mula nampakkan peningkatan dalam setiap game, dan akhirnya berjaya tundukkan juara bertahan, Pahang dengan aggregate 3-2. Naseb baik, berdebar jugak la tengok semi final ke2 di KB tu.

Walaupun hany ni Ganu, tapi hany lagi familiar dengan pemain Kelate. Hehe sebab nya,dah husband Kelate kan,apa apa haruslah dia yang menang nak tengok Kelate. Dengan dah ada anak ni, mana nak tumpu sangat kan. Mana dia buka tengok je lah kan.

Sekarang nu memang agak sukar la nak pergi tengok live. Yer lah anak pun kecik lagi. Nanti agak agak Adra dah biasa dengan pekikaan, sorakan serta bunyi kuat kuat hany akan bawa tengok bola. Hehe kemain semangat kan. Eh adra memang ralit kalau tengok bola kat tv. Masa mengandungkan adra dulu, memang ada hany teringin nak tengok bola live. Kitorang pergi masa game Kelate lwn atm ke apa,tapi kelate kalah la masa tu.hahaha

Esok, siang hari mesti banyak event kat Stadium Bukit Jalil. Suasana confirm macam ada di Kelate lah. Selalunya ada dikir barat, kadang2 ada kelab sponsor makan makan...nak try ajak husband pergi esok. Tapi tu lah sah sah jemmm la. Biasanya malam ni dah ramai penyokong dari Kelate gerak ke stadium ni.

Okaylah, aperpun semoga perlawanan esok tidak menimbulkan apa apa masalah baik dari segi pemain, pengadil, serta penyokong...aamiin...

Good Luck Kelate
Dari mek comey; Adra ;)

Komen
1 Komen

1 comment:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ololo.. comeynya si Adra!!.
Raya ni dah bleh buat baju sedondon dgn Mama..
kan?.