Ini Wilayah Hijau: Pakai Shawl Untuk Orang Berbadan Besar


09 May 2015

Pakai Shawl Untuk Orang Berbadan Besar

• بِسْـــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Haaaa tajuk kemaen. Tapiiii nak bagitahu siang siabg ni, hany tidak ler sampai nak buat tutorial cara pakai shawl. Hishhh shawl pun ada beberapa helai je, pakai pun tak sampai 10kali...segan aihhh nak buat tutorial. Korang nak, google jer...berlambak tutorial...

Hany ni kan size besor, jadi nakcari shawl 1hal...kena yang wide shawl, yang panjang kan... lepas tu cara nak pakai tu 1hal lagiii...hadeihhh susah rasanya. Tengok orang pakai kemain senang aje. Bila sendiri apply...hmmm susohnyaaa...

Terjumpa lah gambar kat fb, siapa ntah share. Tq lah pada yang share. Tak jumpa lak siapa share. Masa save gambar ni tak tengok betol betol...




Haaaa,macam senang je kan. Hany cuba lah ke tiga tiga cara di atas dengan wide dan long shawl. Cuba ejas untuk labuhkan bahagian depan dan belakang untuk cover. Kemain semangat okay. Sebab anak tengah lena, ada lah masanya...

Last sekali, hany cara ke2 (gambar tudung merah) tu jer yang hany boleh cover depan dan belakang, cara lain tak dapat. Puas dah ejas. Hmmm ok lah kot dah boleh kan. Alaa bukan banyak pun shawl. Kakaka...kot la tetiba teringin kan nak pakai shawl...

Sudahnya pakai tudung awning biasa tu je. Zap zap zap, siap mudah cepat pantas tuntas...
Komen
3 Komen

3 comments:

syalinda johari said...

Hani, cara no 2 tu pun aku selalu buat, senang tutup depan belakang full cover..

dokterFaryn said...

kite pun sukaaaaa sangat pakai shawl skrg. almaklom lah dah takde keje masuk dewan bedah asyik nak cabut-pakai tudung dengan pantas. kuikuikui. lepas tu suka sebab dengan shawl kite boleh adjust labuh tudung.
tapi memang still amateur lagi dlm bab2 gayakan shawl ni. huhu.

Rohani Hashim said...

@syalinda
Haha ko size kecik senang gayakan pelbagai jenis. Tp no 2 tu mmg sng kan...

@dr.faryn
Haaa betol gak kan kalau slalu ke dewan bedah tu mmg leceh la kan. Lg 1 shawl ni cantik2 n murah je harga kan...