بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Sunday, May 03, 2015

Cinta Berahi

• بِسْـــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Haaaa, suke la tuuu tengok tajuk kannn. Berahi berahi ni laju jer lah kan. Takder lah, ni wilayah hijau, bukan blue yer ;)

Alkisah...
Akhirnya hany sampai ke Pantai Cinta Berahi... yang mana ni nama lama kan, nama baru Pantai Cahaya Bulan a.k.a PCB. haha setelah tahun ke 6 menjadi orang Kelate, baru suami bawak isteri ke PCB. haha sebabnya, jemm kot jalan nak ke PCB ni. Husband hany tak suka sangat dia kalau kena rempuh jemm ni. Dah lah dr selangor ke kelate rempuh jem, kat kelate remluh jem lagiii...

Tapi, kalau namanya balik kampung masa cuti, memang lah jemmm sebab semua orang pun balik. Ater dah namanya cuti kannn...

Kegirangan hany terhenti bila mengetahui camne keadaan pantai PCB ni, hmmm memang tersasar jauh dari apa yang hany imagine. Haha sebab hany orang ganu, yang mana ganu kaya dengan pantai, so expectation hany pantai adalah macam mana pantai batu burok tu lah.

PCB ni kan dah di benteng pantai nya kan. So memang dah takde pasir dah. Thats why hany macam aaaaa xbesh nya. Tapi suasana kat pantai tu memang crowded giler lah. Ramai orang datang. Mungkin sebab memang dah di PCB ni lah port dari dulu, atau datang nak makan or minum kat situ or saja datang ambil angin...

Makanan minuman yang glemer, kalau tak salah hany ais krim dalam buah kelapa, coconut shake, aiis krim pasu...lepas tu colek. Colek nya bukan lah colek yang sama macam orang kl panggil. Colek kat sini adalah nuget,fishball dan adik beradik dia tu, digorend dan makan cicah sos yang disediakan. Korang jangan terkejut pulok cari mana buahnya, mana colek yg ala ala colek mak bie tu ye.

Giniler roper nya yer...

Haha mana mulut muncung nak suruh adra pandang kamera....

Wefie...hehe adra dah start menjerit dah masa ni...

So, bila pergi hari jumaat dan sekali dengan cuti, terllau ramai orang dan sangat lah tak ada parking. Maybe sebab pantai tu jalan masuk dan keluar jalan yang sama,maka sangat sesak. Haaha bukan komplen tapi serius padat... parking jauh maka exercise la sambil dokong budak damok 8kg...

So,kami ber8 order colek tu main ambik je kopok lekor, isi ikan, isi ketam, and apa lah lagi tak ingat, air lak air nyior 1, coconut shake 5, ais krim dalam kelapa 2. Total harga adalah RM60. Haha bapak mertua cakap mahal. Hmmm mcm betol kot mahal, tapi dengan cuti sekolah dengan penuh orang ntah, agaknya memang gitu lah kot...

Begitu lah sajer keadaan di pantai cahaya bulan. 


2 comments:

dokterFaryn said...

dah tak "berahi" dah pantai nya ek hehehehhe :)

syalinda johari said...

Hani, aku pernah pegi pantai tu dulu masa darjah 3...teringat lagi masa tu ada jual cucur ketam...nangis2 nak beli wei..wakakkakaa..

Followers