Ini Wilayah Hijau: Balik kampung kembali or teruskan kerja? haishhhh…


02 December 2011

Balik kampung kembali or teruskan kerja? haishhhh…

Assalamualaikum,

Sepanjang balik kerja, HP memang tak lekang la walau kemana. sebabnya takot la mak hany call kan in case ada apa apa. hehe tapi bukan je masa ayah hany sakit ni je HP tak lekang, memang walau kemana kena lah bawa HP kan, kot kot la ada apa apa emergency kan. so korang yg pemalas bawak HP tu, sila lah berfikir banyak kali yer. bukan mendoakan, tapi baik lah bawak supaya kita tak menyesal in case ada apa apa berlaku.

 

Call mak hany, then dengar lah suara mak hany lain macam. Mak hany demam. tanya punya tanya, sekali mak hany pun cakap. Pagi tu mak hany pulak di bawa ke WAD KECEMASAN. sebab terlampau keletihan, pening kepala. terdiammm jugak lah hany dengar. yer lah mesti mak hany tak cukup tidur, keletihan kan sebab mak hany sorang sorang je jaga ayah hany siang malam. ni nasib baek hari mak hany ke wad kecemasan tu, sepupu hany ada pergi jaga ayah hany. sepupu sebelah ayah hany lah. haissshhhh.

 

serius SERBA SALAH sekarang nih. arghhhh camner nih.;/

Komen
12 Komen

12 comments:

munna said...

aduhai mmg serba salah di buatnya... tapi kak munna mungkin ambil cuti lagi kot... ianlah klu kerja hati tak tenang pun tak guna juga

fiezaradzi said...

mmg lau ikutkan kesian kan kt mak ayah kita.. hari tu pun, nenek fiza masuk hospital, sebab tak de org, mak kena jaga tok, alih2 mak pun penat, kesian tgk, lau tak de anak kecik, mmg tgkkan dah.. itulah..

alhamdulillah mak, tok pun dah ok.. harap2 mak ayah hany pun ok.. insyaallah..ameen..

littlehumblelynn said...

hany

amikler cutiler hany..mmg serba salah..tp pilihan mmg xde skrg nih..

kalo kak lin tpt hany,kak lin akan cuti jek..

family always come first ok !!

fazilzura said...

awk try le mintk cuti tnpa gaji kt opis... kut2 bos memahami kan ..
kalau zr, rela ku ilang kejo dr tgk org2 kite syg x sihat huhuhuhu

qasehraihan said...

nmpk keadaan sgt sukar tu..
berat mata memandang berat lagi bahu memikul..
hany mintak cuti la..
pas ayah mak dh siahat ,bw dorang duduk dengan hany..huhu

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kalau MM pun maybe MM ambik cuti... Kesian ibu Hany, saat2 mcm ni tentu dia perlukan Hany di sisi.

nisa said...

pendapat nisa,better hany ambik cuti utk jaga mak,rasanya mak hany mesti perlukan hany,nisa simpati mendengarnya,smoga ayah dan mak hany cepat sembuh,mungkin inilah pengorbanan yg terbaik hany lakukn sbg anak..take care hany

syalinda johari said...

hany, baek ko amek cuti lagi. tanpa gaji pun tanpa gajilah.. yang penting hati tenang boleh tengok mak ayah ko depan mata. mak ko pun mesti letih weh..ko balik lah hani..
apa2 pun, moga ayah ko cepat sembuh, dan mak ko sihat.. ameennnn

Ardini Humaira said...

huhu serba salah juga ni kak... semoga parents akak cepat sembuh taww

mamaaqil said...

anie ambk cti tanpa gaji la...cian pulok ke mok anie...

wida said...

kesiannya..
kalau x de org jaga, hany balik jer lah..

nik said...

hany..elok amik cuti sebab mak ayah kena utamakan..apa2pun, nik doakan mak n ayah hany cepat sihat..amin..