Ini Wilayah Hijau: Kembali Bekerja…


01 December 2011

Kembali Bekerja…

Assalamualaikum,

Yer setelah setengah bulan hany bercuti, owhhh bukan saja saja cuti, ayah hany kan masuk hospital. Alhamdulillah, ayah dah sedar, dah keluar dari CCU, tapi sekarang masih di hospital lagi. Ayah hany masih memerlukan oksigen untuk bernafas, kalau cabut je oksigen ayah hany macam susah nak bernafas, tapi doktor memang tengah slow kan oksigen hari demi hari la untuk biasakan ayah hany bernafas secara normal.InsyaALLAH…ameen.

 

Biasanya, hany akan tido di hospital bersama mak hany, so malam hany akan berjaga, mak hany akan tidur. then lepas azan subuh, hany akan bergerak balik rumah, siangnya mak hany jaga, hany membuta la. kadang2 kul12 tengahari baru pergi hospital balik, tapi ada kala kul9pagi dah pergi balik, tengok keadaan ayah hany lah. Ni hany dah kembali bekerja nih, risau jugak nih. yer lah mana tahu mak hany nak apa apa kan, kalau sebelom ni, mak call je hany, hany pergi la cari kat mana mana, apa mak nak. ni risau jugak kan.

 

paling merisaukan adalah kesihatan mak hany sendiri. yer lah sekarang sah sah lah, siang dan malam mak hany yang jaga ayah kan. tapi hany call mak hany, cakap kalau malam tu, elok kul10 tu tidur je lah, jangan duk berjaga, takper lah ayah hany tak leh bangun dah, dia tak kan pergi mana mana. kalau sakit sangat je ayah akan panggil mak hany kan. itu je lah yang boleh. tengok lah, 2,3 hari ni dulu camne, kalau mak hany tak alrat, terpaksa lah hany balik jugak.

 

**yessss susah kan bila kerja jauh mcm ni, dan ada sorang je anak…**

Komen
10 Komen

10 comments:

wida said...

hany anak tunggal ker?susah jugak yer..
harap ayah hany terus sihat & sembuh

qasehraihan said...

owh hany ank tunggal rupanya..huhu
moga ayah hany sembuh sprt sediakala..huhu

ch@ said...

smg smuanya kembali kpd kepada sedia kala. kita doakan ayah hany cepat sembuh. hany seorang je ye, mz tak ikut?

Salbiah bt Karim said...

semoga ayah hany cpt sembuh, byk2 berdoa k.

syalinda johari said...

Hany, apa2 pun ko dah jalankan tanggungjawab ko sebagai anak.
banyak2 kan bersabar dan berdoa hany. semoga mak ko, diberikan kesihatan yang baik untuk jaga ayah ko.
semoga ayah ko kembali sihat dan cepat keluar hospital. ameenn..

littlehumblelynn said...

hany

mmg paham keadaan hany

yang disana - mak-ayah kita
yang disini-kerja,periuk nasik & t/jawab kita

tapi kalo keadaan memaksa
mmg nak tak nak kena balik jugak

hanya mak & ayah sahaja yg kita ada,xde galang ganti

baru nih masa arwah MIL sakit..kak lin pun jd macam ni..serba x kena..dah ler cuti takde..amik NPL

bila tgk pay slip gaji potong rm1000+ ..mmg rasa nak nangis..tapi redha ajelah..sekurang2nya tak ralat sbb kita berada disitu waktu suami perlukan lebih2 lagi masa kritikal begitu

apapun smg ayah hany cepat2 sembuh & kuar hosp.kesian betul baca entry hany ni..

sayu rasa hati

sabar ye dik !

Ardini Humaira said...

semoga parents akak cepat sembuh, amin...
tabahkan hati ya kak :')

munna said...

selamat kembali bekerja ye hany... mmg sebagai anak kita rasa tak sedap hati kan bila tgk parents kita sakit tapi kita terpaksa tinggalkan... kak munna doakan parents hany cepat sembuh sembuh terutama ayah hany

azie said...

alhamdulillah..ayah hany dah balik rumah ekk..moga cepat sihat seperti sediakala.amin

fiezaradzi said...

mmg kan hany, susah lau kerja jauh2 ni .. samalah kita.. untunglah sape2 yg kerja dkt dgn mak ayah ni..