بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Monday, July 07, 2014

Rezeki ALLAH...


Assalamualaikum....
Alhamdulillah...tahun ni dikurniakan rezeki yang sememang nya kami tunggu tunggu selama ini. Allahuakbar!!! Terima Qaseh ALLAH atas rezeki MU ini...bercucuran air mata saat menatap UPT dengan double line tertera. Walaupun upt murah berharga rm5.90 untuk 2 kali test.

Memang hany beli yang murah sebab yer lah dah banyak kali buat selalu je 1 line yang muncul kan. Rezeki setiap orang adalah berbeza dan rezeki ini pasti ada untuk setiap orang cuma waktunya belum tiba. Indah sungguh perasaan saat menatap upt tu. Speechless...tak percaya...sampai terfikir betol ke upt ni tak rosak...double line yang muncul sangat terang,jadi memang sah la...tapi dek kerana terkejut macam macam sangka... Sambil bercucuran air mata sambil ambil wudu' sebab nak solat subuh. Allahuakbar!!!



Patutlah hany memang suke sangat tengok si Sarang ni, sampai kan jatuh rindu. Dari tahun lepas kalau tak silap start citer budak ni ditayangkan. Bila mengadap je tersenyum senyum sorang diri...tergelak gelak tengok aksi dia...waktu siaran memang tak boleh kemana mana...haha kena balik bila sampai waktu nya...gituuu...

Allahuakbar...hany dapat tahu diri ini berbadan 2, masa bulan 3 lepas...masa masih lagi bekerja...tapi tengah habiskan notis 3bulan laa...ada hikmah di sebalik semuanya. Bak kata abg ujang, "kuasa ALLAH mek,ko tolak rezeki kerja ni, ALLAH bagi rezeki yg lagi besar buat ko mek" bergenang air mata saat dengar tu...

Okaylah...nanti hany sambung lagi...dan InsyaALLAH hany cuba untuk share apa yang perlu...aamiin....

12 comments:

SYANI said...

Tahniah ye..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Subhanallah!. Syukur Hany!.
MM tumpang happy ni!!. Seronoknyaa!.
Jaga baik2 tau kandungan tu.
Rehat2 je... jgn lasak2.


*eh ni dah bln 7?. Maksudnya dah 5 bln ke?. Heee bestnyaa!!.

Azi said...

hany beli mana upt tu murah sangat tu... selalu azi beli sepuluh hinggit hihihi... tahniah hany

Aty_Fared said...

alhamdulillah... syukur.. :) tahniah yer...n jaga diri bebaik...

Anonymous said...

Salam
Alhamdulillah,hari2 tgk Sarang nti kenan mcam Sarang..hehehe;)
Tahniah

Mila

Chic Na said...

Alhamdulillah.. tahniah hany.. tumpang happy..

take care tau.. :)

ch@ said...

Hany...
Tahniah, syukur sangat.
Tahniah, kita tumpang gembira.
Jgn lupa sharing tau :) (mensibuk je kan...?)
Hany da aktif blogging balik ek? best-best.
Ha a, kita pun suka tgk pangai si sarang yg kuat makan. makan tak berhenti.

Rohani Hashim said...

@Syani,
Terima kasih..

@MM
tq mm, yer dah 5bulan lebih la...

@Azi
ala hany beli termometer hari tu dpt pree yg upt ni. tp kalau di guardian ada yg 6.90 1 tester kan. ad ayg murah dr rm10.

@Aty,
alhamdulillah..InsyaALLAh tq aty

@Mila
ha tu lah kalu pompuan ok gak kenan sarang,tp laki takt ahu ler hahaha

@ChicNa
Terima kasih chicna...

@Cha
terima kasih cha, ha dah start balik hapdet.ntahla mood rajin ni...

wida said...

alhamdulillah...tahniah ye.semoga sihat selalu ok

Rohani Hashim said...

@Wida,
tq...InsyaALAH...

Cinta Cinta said...

Tahniah... semoga ibu dan kandungan sihat selalu.

Lady D'yot said...

tahniah kak...syukur alhamdulillah..

Followers