بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Monday, July 14, 2014

Strechmark

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

haaaa gituuu, memang tak boleh lari la kan, strechmark dengan wanita mengandung ni kan. Konon la kan, konon…nak sapu awal awal supaya tak ade strechmark ni. tak per kita cuba, jadi ke tidokkk kendian kira kan. Tanya punya tanya kawan kawan, ramai la yang bagi tahu ikut pengalaman masing masing kan.

IMG_20140713_225147_1

IMG_20140713_225117_1 

Ha ngko…sampai 2 sekali ha. tapi setakat ni guna yang atas tu je. yang bawah ni tak guna lagi. Yang atas tu jenis oil, yang bawah ni jenis lotion. Ni gara gara terpengaruh dengan Dr.Harlina la ni.haha salahkan dia pulak kannn…ha ada lagi satu terpengaruh baca blog Dr.Harlina, diaper bag. nanti la hany share yer ;)

Biasa malam je hany sapu minyak ni, nak tidur baru sapu. Lepas tu mengada ngada…kalau suami tak sapu kan, tidok nya hany nak sapu sendiri. Maka bertabahla suami tolong sapukan. Lepas tu, baring sambil tunggu dia kering, nanti mesti baby akan cuit cuit…haha agaknya bau tak besh kot.

Tapiii,dengar cerita, kalau kulit nipis tetap ada jugak strechmark,sapu la bergelen pun kan.haha, tak pe kita usaha sajer. Bak kata member hany, yang pertama ni semua benda semangat nak buat…hihi….

5 comments:

SYANI said...

Saya punya perut sapu la apa pun.. akhirnya strechmark juga.. cuma mungkin jumlah strechmark tu sikit kot..

Azi said...

ada kita baca kat blog mana ntah dia pakai CNI produk memang tak ada strech mark katanya.

Kalau azi ni dah nak masuk tiga mmg xyah cakap la strechmarknya

Lady D'yot said...

hehe..sy dulu pon sapu awal gak..bergelen gak sapu dan bermacam produk cuba, tapi bila baby dah keluar, banyak gak strechmark nyee..huhu..tapi kalau tak sapu lagi banyak kot. don't worry, kesan dia leh hilang dan akan bertukar ikut kaler kulit.

Aty_Fared said...

saya ritu letak minyak kelapa dara tu.. alhamdulillah ok serasi ngan saya.. :)

Rohani Hashim said...

@syani
ha tu lah gigih sapu ni, kalau tak dapat nak elakkan janji tidok le banyak kan ;)


@azi
owh CNI pun ada gak produk utk strechmark eh. serius ni baru tahu.


@Lady
haha bergelen..over tau kikiki...


@Aty
ha ade dgr gak minyak kelapa dara tu elok. tapi tu lah tak beli lak...

Followers