Ini Wilayah Hijau: Dok Larat....


03 July 2014

Dok Larat....


Assalamualaikum.... Alhamdulillah...hari ni dah hari ke5 berpuasa. Alhamdulillah masih mampu berpuasa. Hari ni gak tak larat sket. Bangun pagi pun dah lewat,rasa berat badan...sejuk dan rasa nak selsema la pulokkk...

Kul1145 start menyimpul popia....huiii gigihkan diri buat jugak sebab banyak balang order tahun ni.baik start sikit sikit kan. Sikit tak sikit la,siap la 2paket kulit popia tu.Siap simpul kemas kemas,baring kejap...kul3 rendam ikan yg tengah mengeras...potong and sediakan bahan nak masak nanti. Plan masak sayur putih sawi dgn goreng ikang je. Simple kannnn;)

Lepas rebus ikan,lumur kunyit kat ikang 2ekor,masukkan dalam peti ais...tengok baru kul4.15. Mari lah kita baring dulu sambil ushar facebook. Lepas solat Asar baru kita masak. Plan nya lepas masak nak sambung goreng popia. Tapi tengok la larat ke tidokkkk.

Selamat berpuasa dan selamat berbuka wahai sahabat sekalian...

Komen
2 Komen

2 comments:

syalinda johari said...

Hani..selamat berpuasa dan menyimpul...
bertabahlah kita wei..

wida said...

Selamat berpuasa dan selamat menyimpul popia