Ini Wilayah Hijau: Ku melihat keindahan ciptaan NYA


10 August 2012

Ku melihat keindahan ciptaan NYA

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Semalam kat surau, uissshhh terpandangla 2orang wanita ni. serius memang cantik, lawa, comey sangat. kalau hany yang perempuan ni tengok dah cakap cantik, lelaki yang tengok tak tahu lah kan. eh tapi cantik itu subjektif kan. tak sama bagi setiap orang kan.

Mula mula hany ternampak yang sorang ni dari belakang tengah lipat telekung. fuhhh body memang cantik, sebab dia pakai jubah kain cotton, maka sah sah la dapat tengok body dia kan. memang cantik, slimmm…pastu tertunggu tunggu, bila lah dia ni nak berpaling nih. sekali dia berpaling, muka pun cun, putih…Lepas tu dia bangun nak beralih ke belakang…owh man, kain jubah dia terlekat kat celah bontot lak, sebab kain cotton kan…huhuhu…

Lepas tu, sebelah hany sorang lagi anak gadis, masih lengkap bertelekung, wajah dia cantik, ntahla, sejuk je hany tengok.putih…duduk sebelah mak dia. mata bulat…body dia taknampak la sebab masih bertelekong lagi…lepas tu hany pandang depan balik…sambil tunggu tahlil habis. tiba tiba rasa nak pandang lagi si gadis ini. ahaha teruja sangat kot dengan kecantikkan si gadis ni. hany pun selamber la pandang, dia baru siap memakai niqab. dan hanya menampakkan 2biji mata dia. masyaALLAH…bagusnya gadis ini. bilalah hany nak jadi macam ni…

Dan siap semua…hany bersalam salaman dengan kedua dua gadis ni, dua dua manis jer senyum dan sangat ramah…

Ya ALLAH indah sungguh ciptaan MU…

Komen
16 Komen

16 comments:

qasehraihan said...

org comel mmg kea pakai niqab..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/pengalaman-naik-lif-bersama-ketua-polis.html

LYAfrina said...

alhamdulillah..
selalu sejuk tgk org bertutup camni..tp diri sendiri,mmg iman x kuat nk menutup camtu... smoga suatu hari nanti... akn mjadi lebih baik..

are_lin@yu said...

alhamdulillah mereka mnjga pndngan org lain kpda mrka kan ;-)

Cikidong said...

ai salu dah nampak jubah terselit kat celah bontot ni.. :D

Hanis MY said...

Bgsnya dia pakai niqab. Hany kalau palai kain dlm agak2 lekat tak jubah kat situ

Chic Na said...

yg terjaga tu la yg cantik. bagusla diorang tu. bertuah lelaki yg dapat.

lelamaisara said...

selalu jugak nampk org pakai jubah terselit kat bontot ni..huhuuuuu

Cik Nur said...

tgk org pakai niqab mmg mcm cantik je, tapi diri sendiri belum bersedia lagi.. huhuhuh

fazitaismail said...

eh sama kita hany,..suka sgat tgok org yg comey2 nie..kalau ternmpak jek girl yg comey bertutup litup plak tu terus rasa bangga dgan dia hehe..

syalinda johari said...

Indahnya ciptaan Allah swt..memang dia kena pakai niqab sebab dia comel...

etuza said...

benar Allah maha besar..segalanya dariNya

Jaja Sutera said...

Salam..hai..Jaja dari segmen yang sama... :) Jaja dah follow awak..jom follow Jaja balik.. ^_^ Jaja nak jempot awak join segmen Jaja..yg nie..

http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/08/segmen-blogwalking-august-by-jaja-sutera.html

dan giveaway Jaja yg nie.. :)

http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/07/giveaway-ramadhan-1433h-by-jaja-sutera.html

salam perkenalan..sama2 kite meningkatkan traffic follower kita.. :)

Cik Aini said...

mmg kbyakan yg berhijab penuh tu cantik2 kan..
sy penah tgk ada wanita berhijab ni tgh kejar ank dia tetiba masa dia tgkap ank dia tu terlucut pin di tepi..masyaallah mmg cantik sgtt :)

Wanieys said...

Alhamdulillah.....mereka jg aurat

N.Aima K said...

alahai..risau sungguh saya kalau terkena macam tu..nsb lah setakat ni kalau ada pun ada kawan-kawan tlg selamatkan dan betulkan..alhamdulillah

9n0L4 said...

mesti tersangat lawa dan cantik kan. indah sungguh ciptaan Allah. ;)